Groep D: zorgen voor Cocu na keiharde nederlaag tegen Zagreb

20 september 2018, 23:05

Phillip Cocu heeft met Fenerbahçe in zijn eerste poulewedstrijd in de Europa League meteen een flinke misstap begaan. Op bezoek bij Dinamo Zagreb verloren de Turken kansloos met 4-1. Daardoor neemt de druk op de Nederlandse oefenmeester, die sowieso al onder vuur lag, alleen maar toe. In dezelfde poule blijft ook Anderlecht voorlopig op nul punten staan, na een minimale nederlaag bij Spartak Trnava.

Dinamo Zagreb - Fenerbahce 4-1

De mannen van Cocu kwamen al vroeg in de wedstrijd in de problemen. Achterin ontstonden veel gaten, waardoor Fenerbahçe binnen een halfuur twee goals om de oren kreeg: Ivan Sunjic en Izet Hajrovic (op zeer fraaie wijze) kwamen op papier namens de Kroaten, die de overhand hadden ten opzichte van de formatie van Cocu.

Toch kwam er hoop voor de Nederlandse coach: Roman Neustädter tekende vlak na rust voor de aansluitingstreffer, maar Dinamo Zagreb kon vervolgens opnieuw twee keer toeslaan. Na geklungel achterin - twee verdedigers van Ccou liepen tegen elkaar op - kon Hajrovic het verschil weer naar twee brengen. Drie minuten later en zo'n half uur voor het einde beslist Daniel Olmo het duel. Opnieuw een slecht resultaat voor Cocu als trainer van Fenerbahçe.

Spartak Trnava - Anderlecht 1-0

Anderlecht vergat zichzelf te belonen in het openingsduel met Spartak Trnava. De Belgen waren sterker en kregen goede kansen, maar hadden het vizier voorin duidelijk niet op scherp staan. In een spijkerhard duel, waarin er maar liefst vijf gele kaarten vielen bij de Slowaken, ging Anderlecht tien minuten voor tijd zelfs nog onderuit. De thuisploeg gaf alles en via een kopbal van Matej Oravec kreeg het ook alles.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen