Groep B: RB Salzburg verslaat Leipzig, Coolen in slotfase onderuit

20 september 2018, 22:51

RB Salzburg heeft goede zaken gedaan op bezoek bij RB Leipzig. Hoewel het een 0-2 voorsprong nog weggaf, gingen de Oostenrijkers er toch met de zege vandoor in Duitsland. Invaller Fredrik Gulbrandsen maakte vlak voor tijd de winnende (2-3). Voor Rini Coolen en Rosenborg BK zat het vervelende venijn ook in de staart: in de slotminuten ging hij onderuit bij Celtic.

RB Leipzig - Red Bull Salzburg 2-3

Naar het duel tussen beide Red Bull-ploegen werd op voorhand erg uit gekeken, maar de bezoekers uit Oostenrijk lieten er voor rust geen twijfel over bestaan wie op dit moment de sterkste voetbalploeg van RB is. Munas Dabbur maakte na twintig minuten het openingsdoelpunt en twee minuten later maakte Salzburg uit een heerlijke aanval, die begon bij keeper Alexander Walke, direct al de tweede. Na een heerlijk hakje van Andreas Ulmer kon Amadou Haidara de 0-2 binnenwerken. 

Dus leken er nog meer zorgen te komen voor Ralf Rangnick, de technisch directeur die zichzelf naar voren schoof om als tussenpaus te fungeren voor Julian Nagelsmann komt. In de Bundesliga gaat het ook niet geweldig, maar dat zijn ploeg over veerkracht beschikt, werd ook duidelijk. Geholpen door de Oostenrijkers kwamen ze terug in het duel: na een foutje van Ulmer, kon Konrad Laimer de bal overnemen en twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer maken. Niet veel later gaf Kevin Kampl de bal voor en kon invaller Yussuf Poulsen de gelijkmaker binnen koppen. Toch kwam er een zege voor de bezoekers: uit een counter maakte invaller Fredrik Gulbrandsen de winnende (2-3) en bezorgde Salzburg de terechte overwinning. 

Celtic - Rosenborg BK 1-0

?Dat Rosenborg BK met de Nederlandse trainer Rini Coolen op de bank in de rust nog op gelijke hoogte stond met Celtic (0-0), was vooral te danken aan keeper Andre Hansen. Hij hield met knappe reddingen, soms met enig geluk, zijn ploeg overeind in Schotland. Ook na rust moet Rosenborg BK, dat aanvaller Nicklas Bendtner moest missen, vooral achteruit lopen. Lang leek dat wel een punt op te leveren, maar vlak voor tijd bezorgde invaller Leigh Griffiths Coolen een flinke kater. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen