Groep I: Babel en Lens trefzeker tegen Sarpsborg, zege RC Genk

Groep I: Babel en Lens trefzeker tegen Sarpsborg, zege RC Genk

20 september 2018 – Ryan Babel heeft zich opnieuw laten zien bij Besiktas. De Nederlander kwam halverwege binnen de lijnen en gaf zijn ploeg het goede voorbeeld door snel het openingsdoelpunt te maken. Vervolgens volgden verdediger Enzo Roco en landgenoot Jeremain Lens zijn voorbeeld en bezorgden zij Sarpsborg 08 FF een slecht debuut in de Europa League. Ook RC Genk won in eigen huis van Malmö FF. Besiktas - Sarpsborg 08 FF 3-0
Waar Lens vanaf dichtbij in de eerste helft nog vergat om de openingstreffer te maken, deed Ryan Babel dat zes minuten na zijn entree op het veld wel. De Nederlander werd, net als afgelopen weekend, in de pauze ingebracht door zijn coach en beloonde dat ook ditmaal direct met een doelpunt. In de 51ste minuut stiftte hij de bal over de keeper van de Noren heen.

De debutant in de Europa League maakte voor rust nog een aardige indruk en dwong keeper Lloris Karius een paar keer tot een redding, maar een punt leverde dat in Turkije niet op. Uit een hoekschop maakte verdediger Enzo Roco uit een kopbal na zeventig minuten namelijk de tweede treffer, waarmee het duel gespeeld was. In de slotfase was ook Lens nog trefzeker: uit een aanval, opgezet door Babel, kon Lens simpel binnenschuiven in de verre hoek.

RC Genk - Malmö FF 2-0
Met Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Søren Rieks en Markus Rosenberg stond er bij de bezoekers een flink aantal voormalig Eredivisie-spelers in de basis. Maar verdedigers Bengtsson en Nielsen konden niet voorkomen dat Leandro Trossard na ruim een half uur spelen de score opende. Na een voorzet vanaf rechts werkte de aanvaller met de binnenkant van zijn voet simpel binnen. Toen Mbwana Samatta na zeventig minuten de score verdubbelde, was het duel gespeeld. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 februari 2020

  2. zondag 16 februari 2020

  3. zaterdag 15 februari 2020