Groep H: Willems pakt weer rood bij Eintracht, SS Lazio wint

20 september 2018, 20:46   Bijgewerkt: 20 september 2018, 23:05

Jetro Willems heeft donderdagavond een slechte beurt gemaakt bij Eintracht Frankfurt. De linksachter pakte op bezoek bij Olympique Marseille een onnodige rode kaart na een uur spelen, maar zijn ploeg bleef ook zonder hem op de been in het lege Stade Vélodrome. Zonder hem sloegen de Duitsers in de laatste minuut toe en gingen verrasend met de zege aan de haal. Ook SS Lazio won in eigen huis van Apollon Limassol.

Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt 1-1

Ondanks dat Oympique Marseille - met Kevin Strootman in de basis - zonder publiek moest spelen, kwam het via Lucas Oscampos uitstekend uit de startblokken. Bouna Sarr zette de aanval op en liet Jonathan de Guzman kansloos met een actie, vervolgens werd via een voorzet vanaf links Oscampos in stelling gebracht: 1-0, binnen twee minuten. Jetro Willems, na een kwartier bestraft met een gele kaart, kreeg niet veel later van dichtbij de kans op de gelijkmaker, maar gleed een meter voor de doellijn nét over de bal heen.

Toch kreeg de Nederlander wel een hoofdrol: nadat Lucas Torró uit een corner van Jonathan de Guzman meteen na de rust de gelijkmaker binnenkopte, kreeg Willems na een stevige ingreep op Dimitri Payet zijn tweede gele kaart na een uur spelen. In de Bundesliga pakte hij ook al rood. De Guzman werd vervolgens geslachtofferd voor verdediger Simon Falette om zo de score te beperken. Maar met een man minder kwam er toch een verrassende zege: Luka Jovic kwam in de ploeg voor voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller en hij ramde uit een voorzet van Falette, de andere invaller. Hij veroverde de bal na slecht uitverdedigen, wat Marseille de overwinning kost.

SS Lazio - Apollon Limassol 2-1

Binnen veertien seconden was de eerste kans van SS Lazio al een feit en daarmee werden de intenties van de thuisploeg meteen duidelijk. Dat werd beloond, want via Luis Alberto - met een heerlijke assist in de vorm van een hakbal van Felipe Caicedo - was het na een kwartier voetballen wél raak. Vervolgens ging de voet flink van het gaspedaal bij de thuisploeg, dat wel duidelijk sterker was. Het had echter een strafschop nodig om een wedstrijd te beslissen: Ciro Immobile deed dat vanaf elf meter vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. De aansluitingstreffer van Emilio Zelaya van de bezoekers kwam te laat.