NEC kreeg al negen tegengoals: "Het gaat om teamorganisatie"

20 september 2018, 14:15   Bijgewerkt: 20 september 2018, 14:25

NEC bevindt zich na vijf speelrondes op de vierde plaats, maar het loopt nog niet op rolletjes in Nijmegen. Zo kreeg de club al negen doelpunten tegen - veel meer dan de andere clubs die in de top staan. Jack de Gier denkt dat het hoge aantal tegengoals niet te wijten is aan de speelwijze.

NEC hanteert een aanvallend speelconcept. Dat leverde de ploeg in vijf wedstrijden tien punten op. In de laatste speelronde kregen de Nijmegenaren liefst vier doelpunten om de oren tegen Jong PSV (4-4). "We geven er teveel weg, maar we kijken altijd naar de organisatie in het verdedigen en in het voetballen", zegt De Gier tegenover Omroep Gelderland.

De trainer meent dat zijn team vooral doelpunten weggeeft op onnodige momenten. "Het gaat om de teamorganisatie. Het verdedigen begint altijd voorin en daar zit echt wel verbetering in. Ik hoor ook wel geluiden dat mensen wijzen naar de speelwijze en het type spelers. Ik ben wel van mening dat we het met z'n allen moeten doen."

NEC neemt het vrijdag op tegen Helmond Sport, dat nog geen wedstrijd won. "Helmond Sport denkt ook vanuit het voetbal. Ik heb ze zelf gezien tegen Jong Ajax van de week. Ze durven in fases wel te voetballen en daar moeten wij ons goed op voorbereiden. Maar het belangrijkste is dat wij met ons eigen team bezig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen