Peterson bloeit op bij Heracles Almelo: "Ik hou van kritiek"

20 september 2018, 10:13

Kristoffer Peterson kan gerust een van de revelaties van het nieuwe Eredivisie-seizoen worden genoemd. De Heraclied staat na vijf wedstrijden op zes doelpunten en maakt het iedere verdediging lastig. De komst van de Duitse trainer Frank Wormuth heeft hem goed gedaan, vertelt Peterson.

"Hij zegt wat ik moet doen en maakt het simpel en klein. Er zijn twee of drie dingen waar ik me van hem op moet richten in een wedstrijd. Als ik dat doe, komt de rest vanzelf", vertelt de Zweed aan Tubantia. De Duitser behandelt hem niet als koning. "Integendeel en gelukkig maar - dat wil ik natuurlijk niet. Hij vraagt veel van het team en legt veel druk op ons."

Peterson brak niet door bij Liverpool en kwam via FC Utrecht anderhalf jaar geleden bij Heracles terecht. "Ik hou van kritiek, ik kan er goed tegen, heb het mijn hele carrière veel gehad. Ik ben nog maar 23, maar al zeven jaar onderweg als voetballer. Het belangrijkste in voetbal is eerlijkheid, discipline en respect, vind ik. In dit team kunnen we alles tegen elkaar zeggen. Zonder elkaar zijn we nergens, zonder de staf ook niet."

Sinds dit seizoen speelt Peterson in de aanval samen met Adrien Dalmau, die af en toe kritiek krijgt van de buitenspeler. "Dat doe ik omdat ik in hem geloof. Je schreeuwt niet tegen iemand die niet lekker in zijn vel zit. Adrian heeft veel talent, en ik wil dat hij beter wordt. Soms schreeuw ik zo hard dat hij twee dagen niet tegen me praat. En toch zijn we vrienden. Ik hou van Adrians snelle manier van spelen: van één of twee balcontacten. Zo speel ik zelf ook graag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen