De Jong moest wennen: "Eerste helft was dan ook zeker niet top"

20 september 2018, 10:00

De blessure van Matthijs de Ligt deed Frenkie de Jong, niet voor het eerst in zijn loopbaan, omdopen van middenvelder naar centrale verdediger. Toch was het ditmaal meer wennen dan anders, omdat niet de captain van Ajax maar Daley Blind naast hem stond als kompaan in de verdediging. Het relatief kleine centrum van Ajax bleef desondanks prima overeind tegen AEK Athene en hield ook de nul. Toch is er nog ruimte voor verbetering. 

Met een glimlach zoals alleen Frenkie de Jong die heeft, stond de middenvelder, die woensdagavond dus als verdediger speelde, de pers te woord in de Johan Cruijff ArenA. Hoewel hij al meermaals aangaf de voorkeur te hebben om als middenvelder te spelen, bracht een blessure van De Ligt hem opeens naast Blind in het centrum. En dat was wel even wennen. "De eerste helft was dan ook zeker niet top", vertelde de international in de mixed zone. "Gelukkig was de tweede helft alweer iets beter."

Ommekeer

En dus kwam de openingstreffer van Nicolás Tagliafico volgens De Jong precies op het goede moment: meteen na rust, waardoor AEK de verdedigende stellingen wel moest verlaten. "Dat helpt enorm, zo'n snel doelpunt. Het is heerlijk als die valt, dan kun je door. Sowieso vond ik ons spel in de tweede helft beter dan voor de rust." Dat betere spel resulteerde een kwartier voor tijd ook in de 2-0 voorsprong via Donny van de Beek.

Tagliafico zorgde voor een heerlijk slotakkoord. En dus kon De Jong al met al spreken van een geslaagd Champions League-debuut. "Dat denk ik wel, ja. Zeker als je met 3-0 wint, mag je tevreden zijn. Dit is een goede start." Dat het desondanks nog iets beter kan bij Ajax, was De Jong het wel mee eens. "Ondanks dat we met 3-0 wonnen, heb ik ook het gevoel dat we nog een stuk beter kunnen." Dat belooft nog wat voor de rest van deze Champions League-campagne, al wacht eerst natuurlijk PSV komend weekend. "Zij hebben alle Eredivisie-wedstrijden gewonnen, wij hebben het deze week Europees heel goed gedaan. Ik denk dat we er klaar voor zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen