Het CL-debuut van Ajax was uitstekend, maar kan nog veel beter

20 september 2018, 06:30

Ajax rekende woensdagavond met harde hand af in de eerste wedstrijd in de groepfase van de Champions League met AEK Athene. Na een niet geweldige eerste helft, ging de machine van trainer Erik ten Hag in het tweede bedrijf pas echt lopen. Nicolás Tagliafico vond tweemaal het doel, terwijl de getergde invaller Donny van de Beek tussendoor scoorde. FCUpdate.nl blikt terug op de geslaagde rentree van de Amsterdammers in het miljardenbal. 

Singing' don't worry about a thing

'Cause every little thing gonna be alright

Ky-Mani Marley stelde het Ajax-publiek in de pauze met de bekende teksten gerust. Hoewel zijn klanken een stuk minder klonken dan die van zijn vader, zorgde zijn optreden van twee liedjes voor een stuk beleving in de Johan Cruijff ArenA. Want terwijl het publiek nog volop de teksten van de inmiddels van het veld verdwenen zanger zong, brak Tagliafico de ban voor Ajax. Een matige eerste helft ten spijt, waarop Ajax op het middenveld Frenkie de Jong miste. Hoewel Erik ten Hag zijn pupil Carel Eiting loofde, had hij het, vooral het eerste uur, erg moeilijk.

Van de Beek

Ajax hield ondanks de afwezigheid van Matthijs de Ligt, een vervelender moment om af te haken is er voor hem niet, de nul. Ondanks dat de gemiddelde lengte achterin onder de 1,80 meter lag, kwam Ajax ook in de lucht niet in de problemen. Dat De Ligt werd vervangen door Eiting en niet door Van de Beek, zorgde voor enkele vraagtekens. Ook bij Van de Beek. "Natuurlijk baalde ik er van dat ik niet speelde. Teleurgesteld, ja. Logisch, je wilt je laten zien", sprak de invaller. "Maar ik kan niets anders doen het laten zien in de minuten die ik wél krijg."

Topscorer Tagliafico

Tagliafico speelde een cruciale rol daarbij. De back, die net als tegen FC Groningen werd verkozen tot Man-of-the-Match bij Ajax, maakte twee treffers en staat zodoende achter zijn landgenoot Messi (gedeeld) tweede op de topscorerslijst van de Champions League. "Hij zal Messi niet inhalen, gok ik. Maar het is natuurlijk wel mooi", glimlachte ploeggenoot De Jong, die de statistieken goed kende. Zeker Tagliafico's tweede treffer was van grote schoonheid. Vanaf links schoot de Argentijn raak in de verre hoek, al was het eigenlijk een voorzet.

Every little thing was alright

Dus kreeg Ky-Mani Marley gewoon gelijk: maak je vooral geen zorgen. En stond hij symbool voor de CL-start van Ajax. Het was zeker niet foutloos en kan nog beter, maar het zorgde voor een prachtige sfeer én een mooie avond. Als de blessures van Huntelaar en De Ligt meevallen richting de topper met PSV, kwam op deze avond met drie (doel)punten, de nul en een Champions League-waardige sfeer every little thing daadwerkelijk alright.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen