Historisch punt Hoffenheim en Nagelsmann in Oekraïne

19 september 2018, 20:55   Bijgewerkt: 19 september 2018, 21:04

1899 Hoffenheim heeft een punt gepakt bij zijn Champions League-debuut. Julian Nagelsmann, sinds woensdagavond de jongste Champions League-trainer ooit, zag zijn ploeg twee keer op voorsprong komen bij Shakhtar Donetsk, maar uiteindelijk stond er een 2-2 stand op het bord. Die stand was over het geheel genomen terecht: beide ploegen hadden wisselend het initiatief, hoewel Shakhtar in de slotfase beter was en nog dichtbij een overwinning kwam.

Hoffenheim begon zonder Nederlandse inbreng aan zijn Champions League-debuut. De disciplinair gestrafte Joshua Brenet was in Duitsland achtergebleven en Justin Hoogma bleef negentig minuten lang op de bank. Shakhtar startte met vijf Oekraïners en vijf Brazilianen. Davit Khocholava vormde de Georgische inbreng.

Shakhtar vocht zich echter terug in de wedstrijd en kwam via linksback Ismaily op 1-1. De linksback passeerde Havard Nordtveit eenvoudig binnendoor, zag dat Hoffenheim geen rugdekking hanteerde en schoot raak met buitenkant voet. Vlak voor rust namen de mannen van Nagelsmann het heft echter weer in handen. Nordtveit klopte na een hoekschop de onnodig uitgekomen Pyatov in een luchtduel en tekende voor de 1-2.

Beide ploegen kunnen later op de avond kijken hoe hun groepsgenoten in Poule F het ervan af brengen. Manchester City en Olympique Lyon trappen om 21.00 uur af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen