Ajax fleurt rentree in CL op met soevereine zege op AEK

19 september 2018, 20:52   Bijgewerkt: 19 september 2018, 21:03

Ajax heeft door met 3-0 te winnen van AEK Athene een goede start gemaakt bij de terugkeer in de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag domineerde woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA zo goed als de hele wedstrijd, maar vond pas in de tweede helft het net via Nicolas Tagliafico (2x) en invaller Donny van de Beek. Nog een positief puntje voor Ajax was dat Kasper Dolberg zijn rentree maakte in de hoofdmacht.

Na vier jaar wachten was de Champions League eindelijk weer terug in Amsterdam. De loting bracht Ajax in een poule met mogelijkheden, met een beetje geluk zou naast AEK ook SL Benfica geklopt kunnen worden. De Portugezen eindigden vorig jaar nog laatste in hun groep. Ajax treft Benfica pas later, eerst werd er woensdag tegen AEK gespeeld en begin oktober reist Ajax af naar Bayern München.

Hoewel Ajax nog zeer dreigend begon aan de eerste helft, vielen er voor rust nauwelijks kansen te noteren. Een paar gevaarlijke voorzetten vlogen voorbij het Griekse doel en Hakim Ziyech was met twee schoten de enige die keeper Vasilios Barkas echt onder vuur nam. AEK lag niet wakker van wat Ajax liet zien en kreeg zelf de grootste kans op de voorsprong. Uit een vrije trap kopte André Simoes slechts een metertje naast.

Het moest dus beter in de tweede helft, want als Ajax iets wilde in deze poule dan moest het winnen. Dat het duel meteen werd opengebroken na de pauze, hielp daarbij. David Neres ving de bal op bij een corner en vond met een voorzet de geheel vrijstaande Tagliafico. De linksback schoof de bal in het doel: 1-0. Een minuut of tien later had de Argentijn ook de 2-0 moeten maken, maar zijn kopbal werd knap gekeerd door Barkas.

De voorsprong van Ajax bracht het duel tot leven, AEK moest nu gaan komen want ook voor de Grieken was dit duel erg belangrijk om kans te maken op Europese overwintering. Veel kwam er niet van terecht, Ajax smoorde de sporadische uitbraken van de Grieken eenvoudig. Ajax was gewoon beter en kwam een kwartier voor tijd op 2-0. Van de Beek, die in het veld was gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Klaas-Jan Huntelaar, ramde de bal in het doel na een voorzet van Dusan Tadic.

Daarmee was het gedaan, AEK was niet bij machte om nog iets tegen de 2-0 achterstand te doen. Ajax voetbalde het duel rustig uit en verzorgde in de negentigste minuut nog de kers op de taart. Tagliafico ontving de bal van Eiting, keek even waar Barkas stond en kreeg het voor elkaar om uit bijna onmogelijke hoek de bal over Barkas heen te krijgen: 3-0. Zo begon Ajax fantastisch aan de Champions League en stapte het met een grote lach van het veld. Het enige smetje was het uitvallen van Huntelaar, daar tegenover staat wel de rentree van Dolberg.

Opstelling en beoordelingen:

Ajax: André Onana 6, Noussair Mazraoui 6, Frenkie de Jong 6.5, Daley Blind 6, Nicolas Tagliafico 8, Lasse Schöne 6.5, Carel Eiting 7, Hakim Ziyech 6.5, David Neres 7 (79. Kasper Dolberg -), Klaas-Jan Huntelaar 5.5 (62. Donny van de Beek 7), Dusan Tadic 7.5.

Man of the match: Nicolas Tagliafico

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen