Ten Hag verwacht een verdedigend AEK: "Vandaar Carel Eiting"

19 september 2018, 18:40

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in aanloop naar het Champions League-duel met AEK Athene uitgelegd waarom hij tegen de Griekse tegenstander voor Carel Eiting kiest. Matthijs de Ligt is er woensdagavond door een blessure niet bij, waardoor Frenkie de Jong als centrale verdediger wordt geposteerd. Eiting speelt op de vrijgekomen plek op het middenveld.

"We weten dat we tegen een ploeg spelen die hier niet is gekomen om aan te vallen. Dan heb je voetbal van achteruit nodig. Vandaar Carel Eiting", legt Ten Hag uit in gesprek met Veronica. Eiting krijgt dus de voorkeur boven Donny van de Beek, vorig seizoen nog basisspeler in de hoofdstad.

De Amsterdammers hebben woensdag nog geprobeerd om De Ligt op te lappen, maar dat lukte niet. "Het gebeurde op de training. Hij heeft knieklachten en kan vandaag dus niet spelen. Als hij had kunnen spelen, dan had hij gespeeld. Maar het voelde niet goed genoeg. Dan nemen we het risico niet."

De Ligt werd wel opgenomen in de wedstrijdselectie, al neemt hij tegen de Grieken niet plaats op de reservebank. "Hij wilde er zelf graag bij zijn, daar ben ik geen tegenstander van. We zitten met z'n allen in het teamontwikkelingsproces, dus het is goed dat hij erbij is. Hij is onze aanvoerder. Hij wil de sfeer meemaken en de jongens te motiveren."

Pakt Ajax de eerste Champions League-punten? Pak nu een free bet van 50 euro en profiteer mee!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen