Spoorboekje: start Europa League, tops en flops CL-avond Ajax

20 september 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 september.

Nieuws

Nieuwe FIFA-ranking bekend

Wereldvoetbalbond FIFA maakt vandaag de nieuwe FIFA-ranking bekend. Nederland bezette de zeventiende plaats, maar de vraag is of de ploeg van Ronald Koeman gestegen is. Frankrijk is de huidige lijstaanvoerder, maar moet die plaats mogelijk afstaan aan België.

Specials

Tops en flops van de CL-avond van Ajax

De tweede Champions League-avond van het seizoen is definitief achter de rug. FCUpdate.nl zet de tops en flops van de Champions League-avond van Ajax op een rij. Ook komen er nog reacties uit het kamp van de Amsterdammers: hoe hebben zij de 3-0 overwinning op AEK Athene beleefd?

De Europa League gaat beginnen

Geen enkele Nederlandse club doet dit jaar mee aan de poulefase van de Europa League, de tweede competitie van Europa. En met een flink aantal relatief onbekende clubs spreekt het daarom wellicht minder aan dan voorgaande jaren, toch is er nog genoeg wat de Europa League wél interessant maakt. Waarom je je na twee Champions League-avonden ook kan verheugen op diens kleine broertje en welke Nederlanders komen in actie?

Wedstrijden 

Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt (18.55 uur) 

Kevin Strootman haalde met AS Roma vorig seizoen de halve finale van de Champions League, maar moet zich dit seizoen laten zien in de Europa League. Met zijn nieuwe club Olympique Marseille speelt hij vanavond op eigen veld tegen Eintracht Frankfurt. Bij die club staan de Nederlanders Jetro Willems en Jonathan de Guzman onder contract.

Dinamo Zagreb - Fenerbahçe (21.00 uur)

Het verhaal van Phillip Cocu bij Fenerbahçe is bekend: de Nederlandse trainer heeft het in de eerste maanden in Turkse dienst niet makkelijk. De club uit Istanboel greep naast Champions League-voetbal en in de competitie wil het ook nog niet vlotten. Cocu kan een écht succesje wel gebruiken. Een overwinning op Dinamo Zagreb zou zijn positie weer iets stabieler maken.

F91 Dudelange - AC Milan (21.00 uur)

Debuteren in de Europa League en dan ook nog eens beginnen met een thuiswedstrijd tegen AC Milan: het zijn mooie tijden voor F91 Dudelange. De Luxemburgse club verraste vriend en vijand door zich te kwalificeren voor het Europese toernooi. Vanavond beginnen de Luxemburgers hun avontuur met een club die nét wat meer ervaring heeft in Europa.

Voetbal op tv 

18.55 uur: Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: KRC Genk - Mälmo FF, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Dudelange - AC Milan, FOX Sports 4, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Dinamo Zagreb - Fenerbahçe, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Spartak Trnava - Anderlecht, Canvas, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen