Ten Hag: "Wij denken niet dat we 'even' gaan winnen"

18 september 2018, 15:49   Bijgewerkt: 18 september 2018, 18:24

Als Ajax dit seizoen een rol van betekenis wil spelen in de Champions League, dan moet er woensdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA eigenlijk gewonnen worden van AEK Athene. De Griekse formatie is op papier de zwakke broeder in een groep met verder Bayern München en Benfica, maar trainer Erik ten Hag is op zijn hoede.

Het vertrouwen in het kamp van Ajax is groot na de succesvolle serie in de Champions League-voorrondes en de vier zeges op rij in de Eredivisie. "Wij zijn altijd zelfverzekerd richting wedstrijden. Wij hebben overtuiging, maar denken niet dat we morgen 'even' zullen winnen. We spelen namelijk tegen een goede ploeg", sprak Ten Hag dinsdag op de persconferentie. "We spelen in de Champions League en dat zijn alleen maar goede ploegen."

AEK Athene is een team dat in Nederland niet bepaald tot de verbeelding spreekt. Ten Hag heeft zich uiteraard wel verdiept in de Griekse kampioen. "AEK is een geslepen ploeg die weten hoe het voetbal wordt gespeeld", aldus de coach. "Ze kennen de wetten van Europees voetbal. Het resultaat staat voorop bij AEK en daar kunnen ze goed op spelen. Daar hebben ze ook het geduld voor. Ze weten waar de kansen liggen en daar gaan ze voor. Wij hopen dat met ons eigen spel af te breken. We willen dominant spelen, op de helft van de tegenstander staan en ze geen lucht geven. We zullen een hoog tempo moeten hanteren."

Er sprake van Champions League-koorts in Amsterdam, maar Ten Hag probeert de hoofden koel te houden. "Koorts is meestal niet zo goed. We hebben juist veel zin om te beginnen. De doelstelling is morgen om te winnen en dan kijken we wel verder."

Dolberg op de weg terug

Ten Hag liet zich ook over de blessure van Kasper Dolberg. De spits zou maandag bij Jong Ajax zijn rentree maken, maar haakte enkele uren voor de wedstrijd toch geblesseerd af. "Hij was lang geblesseerd en hij zou gisteren minuten maken. Hij gaat zometeen met ons trainen en dan zullen we zien hoe het er na de training uitziet. Hij stond gisteren op met pijn in zijn knieholte, maar dat noem ik geen blessure." Het is volgens de coach niet uitgesloten dat hij bij de wedstrijdselectie zit voor het duel van woensdag.

Pakt PSV de eerste Champions League punten? Pak nu een free bet van 50 euro en profiteer mee!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen