Roma-trainer: "Kluivert gaat heel belangrijk worden voor ons"

Roma-trainer: "Kluivert gaat heel belangrijk worden voor ons"

18 september 2018 – Justin Kluivert moet het vooralsnog doen met invalbeurten bij AS Roma, maar trainer Eusebio Di Francesco twijfelt niet aan de capaciteiten van de Nederlander. De oefenmeester verwacht dat de zomeraanwinst belangrijk gaat worden voor de Romeinen.Di Francesco krijgt van de Spaanse krant AS de vraag hoeveel Kluivert nog kan groeien. "Heel veel", luidt zijn antwoord. "Hij gaat zeer belangrijk worden voor ons. Hij doet meer op instinct dan dat hij zaken rationeel aanpakt, maar daarin moet hij nog beter worden." Kluivert was afgelopen zomer een van de twaalf aanwinsten van Roma. "We hebben interessante jonge spelers gehaald die enthousiast zijn. Dat is een impuls voor de selectie."

Roma is desondanks matig begonnen aan het seizoen. Afgelopen weekend werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Chievo, waardoor de ploeg na vier duels pas vijf punten heeft. In tegenstelling tot Roma heeft Juventus wel een goede start. Die ploeg is met twaalf punten nog foutloos. Di Francesco ziet dat Cristiano Ronaldo nu al belangrijk is voor zijn nieuwe club.

"Hij heeft de Serie A meer cachet gegeven", vindt de trainer van Roma. "In alle landen waar hij speelde zorgde hij voor positieve aandacht dus het is een goede zaak dat hij hier speelt. Juventus was zonder hem al sterk, dus dat is niet veranderd. Met hem kunnen ze misschien in Europa meer bereiken."

Pakt PSV de eerste Champions League punten? Pak nu een free bet van 50 euro en profiteer mee!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019