Kluivert hoopt op CL-succes voor zowel Ajax als PSV

Kluivert hoopt op CL-succes voor zowel Ajax als PSV

18 september 2018 – Patrick Kluivert brak door bij Ajax en speelde in zijn nadagen voor PSV. Beide clubs zijn actief in de Champions League en de voormalig topspits gunt de clubs het beste. Hij verwacht echter niet dat PSV een kans maakt in Camp Nou.Dinsdag staan Barcelona en PSV tegenover elkaar. Bij Barcelona was Kluivert bijzonder succesvol. "Bij FC Barcelona heb ik mijn beste periode in het buitenland gehad, maar ik juich voor beide clubs, natuurlijk. Elke club waar ik heb gevoetbald, draag ik een warm hart toe, dus ook PSV. En een punt of een overwinning – een goed resultaat – zou natuurlijk top zijn voor het Nederlandse voetbal. Morgen sta ik natuurlijk nóg iets harder te juichen voor Ajax, want daar heb ik mijn opleiding genoten en grote successen beleefd", zegt hij tegen De Telegraaf.

Kluivert denkt dat PSV vanavond eigenlijk geen kans maakt tegen Barcelona. "Als ik eerlijk moet zijn: nee. Elke ploeg die in Nou Camp komt, krijgt het loodzwaar. Maar het is wel een voordeel dat Mark voor FC Barcelona heeft gespeeld en de club goed kent. Dat maakt het makkelijker om een goede strijdwijze te bedenken. Alleen moeten zijn spelers die wel 'even' naar het veld vertalen. Met een gelijkspel zou PSV een wereldprestatie leveren", vindt Kluivert.

Dat er met Ajax en PSV dit seizoen twee Nederlandse clubs actief zijn in de Champions League, vindt Kluivert een uitstekende zaak. "Voor jongeren is het belangrijk om op het allerhoogste niveau zo veel mogelijk kilometers te maken. Daarom is het fantastisch dat zowel Ajax als PSV zich dit jaar voor de groepsfase van de Champions League heeft geplaatst. De zes wedstrijden zijn prachtige ervaringen, waarmee de spelers in de rest van hun carrière hun voordeel doen. Hopelijk kunnen de Nederlandse topclubs weer vaste deelnemers worden, waardoor jonge spelers er minder snel voor zullen kiezen om naar het buitenland te gaan."

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax, PSV en alle andere topploegen zien. Er is minimaal 2.000 euro aan prijzen te winnen!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019