Van Bommel zag debuut Messi: "Beste van de wereld"

18 september 2018, 08:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel speelde in het seizoen 2005/2006 voor FC Barcelona, waar hij na één seizoen al weer vertrok. Wel pakte hij met de Spaanse club de grootste prijs uit zijn loopbaan, namelijk de Champions League. Hij koestert dan ook warme gevoelens voor de Catalaanse club.

Van Bommel moest op het middenveld concurreren met spelers Andrés Iniesta, Xavi, Deco en Thiago Motta, maar stond in de Champions League-finale tegen Arsenal wel in de basis. "Het is inmiddels alweer twaalf jaar geleden, er zijn daar niet zoveel mensen meer met wie ik heb gewerkt", zegt de coach van PSV tegen de NOS. "Er zitten nog materiaalmannen, de elftalleider is er nog, in de medische staf zijn er een aantal mensen. Dus ik kom nog wel bekenden tegen."

Alleen met Lionel Messi speelde Van Bommel uit de huidige Barcelona-selectie samen. De Argentijn maakte in dat seizoen zijn debuut. "Messi is de beste van de wereld", vindt Van Bommel. "Je moet hem zo goed mogelijk proberen te verdedigen. Maar je kan Messi niet uitschakelen. Dat lukt niemand."

Na een jaar Barcelona trok Van Bommel de deur in Camp Nou achter zich dicht en tekende hij bij Bayern München. "In de zomer van 2006 besloot Rijkaard om drie nieuwe spelers te halen, hij wilde gaan rouleren op het middenveld. Ik heb Rijkaard toen verteld dat ik dat niet zag zitten. Als er een grote club zou komen, zou ik graag een transfer willen maken."

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen