Van Bommel: "Moeten niet in de rust om shirt van Messi vragen"

17 september 2018, 18:08

Voor PSV gaat het Champions League-avontuur dinsdagavond echt beginnen. De trotse koploper van de Eredivisie won afgelopen weekend met 0-7 van ADO Den Haag en beleefde zodoende een goede generale repetitie. Trainer Mark van Bommel schoof vandaag (maandag) aan voor de persconferentie in Camp Nou en wil dat zijn team dinsdag 'onverstoorbaar' is.

Barcelona is uiteraard de torenhoge favoriet voor de wedstrijd tegen PSV, maar dat maakt Van Bommel niet uit. "Als we tevreden zouden zijn met een kleine nederlaag hadden we beter thuis kunnen blijven. Als thuisclub verlies je altijd wel een keer", is hij hoopvol volgens PSV.nl. De speelwijze van zijn ploeg zal niet anders zijn dan de afgelopen weken. "Het is sowieso al moeilijk om in korte tijd een bepaalde speelwijze in het team te krijgen. Dan kan ik deze wedstrijd wel mijn systeem omgooien, wat resultaat kan opleveren, maar ik denk dat je beter je 'Plan A' kunt verbeteren, zodat je geen 'Plan B' hoeft te hebben."

Van Bommel wil dat zijn team niet onder de indruk is van de omstandigheden. "Zoals vaker gezegd moeten we onverstoorbaar zijn. Hetzelfde doen als altijd. Na afloop vechten om het shirt van Messi? Als we een goed resultaat halen, maakt me dat niets uit. Als spelers in de rust om een shirtje van een ander gaan vragen, is de onverstoorbaarheid weg. Dat moeten ze niet doen."

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen