Ook Cerny gaat zijn rentree maken bij Jong Ajax tegen Helmond

17 september 2018, 12:16

Niet alleen Kasper Dolberg staat voor zijn rentree bij Ajax, ook Vaclav Cerny gaat maandagavond minuten maken in het beloftenteams van de Amsterdammers. De twintigjarige aanvaller is er heel lang uit geweest door een gescheurde kruisband, maar is op de weg terug en staat voor zijn eerste speelminuten. "Je ziet ook, nu ze weer mogen gaan spelen, dat het iets doet met die spelers. Daar kijken ze echt naar uit", aldus trainer Erik ten Hag.

Op de clubsite gaat de oefenmeester in op de situatie van de Tsjech en Deen. Want ook Dolberg gaat weer spelen namens Ajax om vervolgens misschien alweer aan te sluiten bij de selectie tegen AEK Athene. "We doen het heel zorgvuldig. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe zij uit zo'n wedstrijd komen", aldus Ten Hag. "Maar dan hebben we uiteraard een plan en gaan we kijken wat de vervolgstappen zijn. We hebben heel veel wedstrijden in een kort tijdsbestek en dan heb je dus iedereen in de kleedkamer keihard nodig."

Tegen Helmond Sport krijgt het duo dus minuten bij Jong Ajax, dat na vier duels zeven punten heeft verzameld in de Eerste Divisie. Ten Hag beseft dat het heerlijk moet zijn voor Dolberg en Cerny. "Het is vreselijk als je jong bent en hongerig, dat je alleen maar kan werken aan het herstel. Daarom is het heerlijk dat ze weer in actie kunnen komen."

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen