Spoorboekje: tien Champions League-talenten en Barça - PSV

18 september 2018, 07:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 18 september.

Specials

Tien grote talenten om op te letten in de Champions League

De Champions League is natuurlijk de competitie van grote sterren als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar, maar ook een prachtig podium voor aanstormend talent. Bij de 32 deelnemers lopen enkele grote beloften rond, die over een aantal jaar het topvoetbal kunnen domineren. FCUpdate.nl werpt een blik op tien grote talenten die dit seizoen op de Champions League-velden te bewonderen zijn.

Mexicaanse PSV-gekte

PSV was door de aanwezigheid van Hirving Lozano al immens populair in Mexico, maar door de komst van Érick Gutiérrez is de populariteit van de Eredivionist in het Zuid-Amerikaanse alleen nog maar meer gestegen. FCUpdate.nl spreekt over de Mexicaanse PSV-gekte met journalist Daniel Reyes, die zijn landgenoten in Eindhoven op de voet volgt. Uiteraard gaat het ook over PSV's tegenstander van vanavond: FC Barcelona.

Wedstrijden

FC Barcelona - PSV (18.55 uur)

Het Champions League-avontuur voor PSV begint vanavond en de Eindhovenaren mogen in Camp Nou meteen aan de bak tegen Lionel Messi en consorten. PSV overleefde de play-off tegen BATE Borisov gemakkelijk en gaat zich vanavond meten met de echte Europese top. Aan het zelfvertrouwen zal het bij PSV niet liggen: de ploeg is met vijf zeges uit vijf duels goed begonnen in de Eredivisie. Ook Barcelona is goed gestart in de competitie, het team van Ernesto Valverde greep de maximale score van twaalf punten uit vier duels.  

Liverpool - Paris Saint-Germain (21.00 uur)

Ook in Engeland staat er vanavond een fantastische wedstrijd op het programma. Net als Barcelona en PSV zijn ook Liverpool en PSG geweldig begonnen aan het seizoen. Liverpool versloeg afgelopen weekend Tottenham Hotspur met 1-2 en is na vijf duels nog foutloos in de sterke Premier League. Ook PSG heeft in eigen land vijftien punten na vijf ontmoetingen. Welke topploeg krijgt vanavond op Anfield Road de eerste tik? 

Club Brugge - Borussia Dortmund (21.00 uur) 

Om 21.00 uur wordt de bal aan het rollen gebracht bij de ontmoeting tussen Club Brugge en Borussia Dortmund in het Jan Breydelstadion. Danny Makkelie hanteert de fluit tijdens deze Champions League-wedstrijd, maar er is veel meer Nederlandse inbreng. Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld staan op de loonlijst bij de kampioen van België en maken een goede kans op speeltijd. Twee jaar geleden haalde Brugge niet één punt in de groep, doen de Belgen het dit seizoen beter?

Voetbal op tv

18.00 uur: voorbeschouwing en live: FC Barcelona - PSV, Veronica, live verslag van het CL-duel

18.55 uur: Internazionale - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport 14, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Liverpool - PSG, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: AS Monaco - Atlético Madrid, Ziggo Sport Golf, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Club Brugge - Borussia Dortmund, Ziggo Sport Racing, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Schalke 04 - FC Porto, Ziggo Sport Docu, live verslag van het CL-duel

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen