Kuwas geslachtofferd bij Heracles: "Geen idee hoe fit hij was"

17 september 2018, 11:30   Bijgewerkt: 17 september 2018, 11:59

Brandley Kuwas was de grote afwezige bij Heracles Almelo tegen sc Heerenveen zondagmiddag. De buitenspeler is normaliter een van de belangrijkste spelers van de ploeg van Frank Wormuth, maar moest zijn basisplaats afstaan aan Silvester van der Water. Toen die vervolgens werd gewisseld, kwam niet Kuwas maar Jesper Drost in de ploeg. Desondanks scoorde Heracles overigens wel vijf keer in het Abe Lenstra Stadion.

Toch was het opvallend. Wormuth wees als reden naar de interlandverplichtingen met Curaçao van de aanvaller, die deze zomer nog in de belangstelling stond van diverse clubs, maar Heracles wilde hem voor enkele miljoenen niet verkopen aan Leeds United. "Kuwas heeft een interland gespeeld, is tien dagen weggeweest en ik heb geen enkel idee hoe het met zijn conditie en fitheid is gesteld. Ik heb geen bericht gekregen van de bondscoach en uit de trainingen kon ik het niet opmaken", aldus de trainer tegenover TC/Tubantia.

Bovendien wilde de oefenmeester ook eens andere spelers in het elftal zien. "Dit was een mooie kans voor Silvester van der Water. Hij verdedigt goed mee", vond Wormuth. Heel veel indruk maakte de aanvaller echter niet, waardoor hij na ruim een uur plaats moest maken voor Drost, die zodoende zijn debuut kon maken namens Heracles.

Doe mee aan het Champions League-spel en laat je kennis over Ajax

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen