De treurige aftocht van Boadu: "Ik word er verdrietig van"

17 september 2018, 10:32   Bijgewerkt: 17 september 2018, 10:55

De rol van Jonas Svensson. Het uitstekende basisdebuut van Albert Gudmundsson. De rentree van Adam Maher. Er was genoeg om over na te praten na de remise tussen AZ en Feyenoord (1-1). Toch ging het zondagmiddag in Alkmaar vooral over de vreselijke blessure van Myron Boadu. De clubtopscorer van AZ tot dusver ging na ruim een half uur naar de grond om daar vervolgens per brandcard vanaf gedragen te moeten worden. Alles en iedereen leefde met het talent mee.

Stil wordt het in het AFAS Stadion. AZ heeft een ingooi verdiend, maar neemt die niet. Wie ligt daar op de grond? Boadu? Het zal toch niet. Het geluidsniveau neemt af. Ja, het is inderdaad Boadu. Een wisselgebaar van de jonge spits, Björn Johnsen wordt meteen van de bank gestuurd door Arne Slot. Björn Kuipers maakt het 'brandcard-gebaar'. Lichte paniek op de AZ-bank. Je kunt een speld horen vallen in het stadio. Boadu staat op en probeert te strompelen. Het gaat niet. Met zijn hand voor zijn gezicht wordt de zeventienjarige spits weggedragen. Applaus uit de vakken waar hij langskomt. Een trieste aftocht voor de spits die al zo'n zware blessure overwon.

Wie de beelden van de ongelukkig Boadu terugkijkt, kan niet anders concluderen dat het vooral heel ongelukkig was. De tien overgebleven AZ'ers - en na de invalbeurt van Johnsen, die bijzonder lang op zich liet wachten omdat hij van zijn shirt tot aan zijn scheenbeschermers alles nog moest aantrekken, elf - ogen aangeslagen en incasseren niet veel later de gelijkmaker. "Natuurlijk ben je aangeslagen. Het deed ons een beetje denken aan Calvin (Stengs, red.)", vertelde aanvoerder Guus Til in de mixed zone. "Het zag er niet best uit. Je hoopt meteen dat het niet zijn knie is."

Er is enige 'opluchting' als het niet zijn knie, maar enkel blijkt. Maar niet voor lang. Ook trainer John van den Brom oogt aangeslagen, nadat hij alles heeft laten bezinken en na de persconferenties de balans had opmaakt. "Myron is zo'n enorm groot talent. Echt. Zo verschrikkelijk dat hem dit nu overkomt. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om hem zo sterk mogelijk terug te laten komen. Maar hij wordt nu wéér ver teruggeworpen. Vreselijk. Ik word er verdrietig van."

Zlatan Ibrahimovic

Boadu revalideerde eerder al van zijn zware knieblessure en kreeg destijds mentale steun van Zlatan Ibrahimovic, met wie hij deels samen revalideerde. De jonge spits kwam helemaal terug van zijn kniekwetsuur, veroverde een basisplaats, scoorde al drie keer en kreeg voorlopig het vertrouwen van de technische staf, boven miljoenenaankoop Johnsen. Totdat het noodlot toesloeg. 

Ploeggenoot Oussama Idrissi stond in de buurt van Boadu, maar had niet door dat het meteen zo heftig was. "Ik schatte het niet zo heel gevaarlijk in op het veld, maar als je de beelden ziet: dit gun je helemaal niemand. Zeker niet iemand die zo jong is, hard werkt en eerder een zware blessure had. Vreselijk."

Boadu vertrekt met zijn vader direct naar het ziekenhuis. Hoewel de eerste indicatie is dat de enkel niet gebroken zou zijn, doen de beelden anders vermoeden. Een tweede, meer zekere diagnose, bevestigt dat er toch wel een breuk is. Nader onderzoek moet de definitieve ernst en het revalidatietraject uitwijzen. Bij AZ komt de klap in elk geval hard aan. Iedereen stond stil bij en was na afloop stil van de blessure van Boadu. Hopelijk blijft het rondom zijn persoonlijk niet lang stil en kan hij zo spoedig mogelijk helemaal herstellen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen