Dilrosun ambitieus bij Hertha BSC: "Wil een basisspeler worden"

17 september 2018, 09:03

Javairo Dilrosun scoorde bij zijn basisdebuut namens Hertha BSC meteen een doelpunt. Een speelronde eerder gaf hij bij zijn allereerste minuten in de Bundesliga een assist. De Nederlander maakt indruk en wil meer in Berlijn."Ik wil een vaste basisspeler worden, zo veel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn met doelpunten en assists."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Na zijn komst bij Hertha BSC, speelde landgenoot Karim Rekik - die net als Dilrosun ook bij Manchester City heeft gespeeld - een belangrijke rol. "Hij was niet alleen mijn mentor, maar ook mijn tolk, want ik sprak nog geen woord Duits en nu pas een beetje. Hij hielp me. In onze vrije tijd liet hij de stad zien. Het belangrijkste is echter dat hij de uitleg van de trainer voor mij vertaalt", aldus de twintigjarige aanvaller.

Na zijn doelpunt kreeg hij lovende kritieken en heel vele berichtjes. "Mijn telefoon ontplofte bijna door alle berichtjes. Iedereen was heel blij voor me", vertelt Dilrosun, die er uiteindelijk goed aan deed om zijn contract niet te verlengen bij City. "Ik wilde regelmatig gaan spelen. Uit alle clubs die zich meldden, heb ik Hertha BSC gekozen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen