Van Hanegem onder indruk van Rosario: "Van Bommel-stijl"

Van Hanegem onder indruk van Rosario: "Van Bommel-stijl"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 september 2018 – Willem van Hanegem steekt de loftrompet over Pablo Rosario. De Feyenoord-legende genoot met volle teugen van de middenvelder tegen ADO Den Haag. Volgens De Kromme is de voetballer van PSV, die sinds dit seizoen echt een vaste plaats heeft veroverd, er eentje voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. "Dat is nou een jongen die speelt in de huisstijl van zijn trainer Mark van Bommel."

Dat schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Van die gozer heb ik genoten zaterdag tijdens ADO Den Haag - PSV. PSV wist dat ADO een paar dagen voor een duel in de Champions League op het randje wilde gaan spelen, maar Rosario straalde vanaf de allereerste seconde uit dat hij niet onder de indruk was", aldus Van Hanegem. "Natuurlijk, ADO besloot vervolgens om alle medewerking aan PSV te verlenen en zelfs tot in het lachwekkende toe, maar het ging mij om die houding van Rosario." 

Enkele dagen eerder zag hij diezelfde middenvelder nog schutteren met Jong Oranje tegen Jong Schotland, toen de PSV'er zelfs nog rood kreeg voorgehouden. "Als je in een kwalificatiereeks nog een klein kansje hebt, dan moet je Schotland toch in een hoog tempo achteruit drukken? Ik heb het nooit gezien, maar ook in de eerdere wedstrijden nog onder leiding van Art Langeler niet. Die zag het trouwens zelf vaak wel, want die put zelfs uit de grootste wanprestatie volgens mij nog volop moed."

Moed is er voor PSV ook nodig dinsdagavond in Catalonië op bezoek bij FC Barcelona. Van Hanegem: "Natuurlijk gaan ze die ploeg niet zomaar verslaan, zeker niet in Spanje. Er is helemaal niemand die daarvan uitgaat. Maar ik zou zo graag zien dat we ons weer eens écht verweren. Niet met het geven van hakjes of andere tierelantijntjes. Nee, Barcelona echt tot de bodem laten gaan voor een resultaat."

Reacties

gerelateerd