Gisteren gemist: excuses Costa, Cocu heeft weer wat meer lucht

17 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 16 september 2018, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 16 september.

Douglas Costa door het stof na weerzinwekkend gedrag

Douglas Costa heeft zijn excuses aangeboden voor het wangedrag dat hij zondag op het voetbalveld vertoonde. De Braziliaanse aanvaller verloor zijn zelfbeheersing en gaf een kopstoot, deelde een elleboogstoot uit en spuugde Federico Di Francesco in het gezicht. Voor dat laatste incident werd Costa van het veld gestuurd.

Cocu heeft weer wat meer lucht na benauwde zege

Het Fenerbahçe van Phillip Cocu heeft na drie competitienederlagen op rij weer een keer een zege geboekt. Op bezoek bij Konyaspor won de Turkse topclub met 0-1. Cocu kan de overwinning goed gebruiken, want het loopt nog niet op rolletjes in Istanboel.

Cillessen looft PSV: "Het is niet zomaar een ploeg"

Hij zal zelf hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen, maar dinsdag neemt Jasper Cillessen het met FC Barcelona op tegen PSV. De Catalanen zijn de torenhoge favoriet om de groepswedstrijd in de Champions League te winnen, maar dat betekent niet dat zij de Nederlands kampioen onderschatten. Cillessen onderschat PSV in elk geval niet.

Van Leer blundert: "Ik sta hier nu echt met een kut-gevoel"

NAC Breda dacht met Benjamin van Leer een stabiele doelman in huis te hebben gehaald, maar de keeper ging zondag tegen Fortuna Sittard lelijk de fout in. De van Ajax gehuurde Van Leer liet vlak na rust de bal door zijn handen glippen, waardoor de bezoekers met 1-2 voorkwamen. NAC verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-3.

Miedema maakt ook in tweede wedstrijd hattrick voor Arsenal

Vivianne Miedema is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Een week geleden maakte de 64-voudig Nederlands international een hattrick in de seizoensouverture tegen Liverpool. Dat trucje herhaalde zij zondag door tegen Lewes FC opnieuw drie keer te scoren.

Matavz wijst Vitesse met twee goals weg langs PEC Zwolle

Vitesse heeft zich, na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax in eigen huis, uitstekend herpakt. Op bezoek bij een vrijwel machteloos PEC Zwolle won het op effectieve wijze met 0-2. Tim Matavz nam beide goals voor zijn rekening. Dankzij de zege klimt Vitesse naar plek 6 ten koste van VVV. PEC blijft steken op de 16de plaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen