Buitenland: verlies Promes, winst Strootman en puntverlies Milan

16 september 2018, 22:59   Bijgewerkt: 17 september 2018, 11:08

Quincy Promes heeft niet kunnen voorkomen dat Sevilla zondagavond voor de derde wedstrijd op rij puntverlies heeft geleden. De Zuid-Spaanse club ging voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen Getafe. Promes werd twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht. Twee weken geleden verloor Promes bij zijn debuut tegen Real Betis ook al.

Tijdens zijn invalbeurt slaagde Promes er niet in om wat aan de 0-2 achterstand te doen. Sevilla kreeg voor rust de doelpunten al om de oren. Ángel nam beide doelpunten voor zijn rekening. De Zuid-Spaanse club leek na rust de aansluitingstreffer te maken, maar wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. Het leek erop dat Wissam Ben Yedder geen buitenspel stond, maar de VAR greep niet in. Grote kansen volgden daarna niet meer.

Strootman wint weer

Bij het Nederlands elftal is hij zijn basisplek kwijt, maar bij Olympique Marseille stond Kevin Strootman zondag gewoon aan de aftrap. De Nederlandse middenvelder had met een assist een aandeel in de 4-0 zege op Guingamp. Grote man aan Marseille-zijde was Florian Thauvin, die twee goals voor zijn rekening nam, maar Dimitri Payet maakte de mooiste van de avond.

De Franse middenvelder scoorde op schitterende wijze de 2-0. Een voorzet werd door de verdediging van Guingamp uit het strafschopgebied gekopt, waarna Payet vanaf 25 meter de bal op de slof nam. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal over het doel. Kostas Mitroglou was vlak voor tijd eveneens trefzeker.

Nieuw puntverlies AC Milan

Het is nog niet het seizoen van AC Milan. De Italiaanse grootmacht heeft ook in de derde speelronde puntverlies geleden. Na een nederlaag tegen Napoli (3-2) kwam het team van trainer Gennaro Gattuso niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cagliari. Een klein lichtpuntje was de 1-1 van Gonzalo Higuain, die zijn eerste doelpunt in dienst van Milan maakte.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!