Spoorboekje: rentree Dolberg, presentatie Advocaat en ErediVisie

17 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 16 september 2018, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 17 september.

Nieuws

Persconferentie Advocaat 

Zijn komst werd afgelopen week al aangekondigd, maar vandaag werkt Dick Advocaat zijn eerste training af bij FC Utrecht. Ook zal hij aan het eind van de ochtend nog aanschuiven voor een persconferentie.

Specials

ErediVisie

Zoals gebruikelijk blikken we daags na het Eredivisie-weekend uitgebreid terug op de negen duels in onze rubriek 'ErediVisie'. Er gebeurde genoeg in de vijfde speelronde van de Eredivisie, maar welke zaken vielen het meest op?

Feyenoord is voorlopig titelkandidaat af: Ajax en PSV zijn te sterk

Het Eredivisie-seizoen is pas vijf wedstrijden onderweg, maar de kans dat Feyenoord dit jaar gaat meedoen om de landstitel, lijkt bijzonder klein. Na het gelijkspel in Alkmaar was de eenduidige conclusie dat de Rotterdammers op dit moment simpelweg minder zijn dan Ajax en PSV. En dus moet de formatie van Giovanni van Bronckhorst zich voorlopig op de derde plaats richten. "We zijn nog niet zo ver als Ajax en PSV, ik kan er niets anders van maken."

Wedstrijden

Jong Ajax - Helmond Sport (20.00 uur)

Alle ogen zijn vanavond gericht op één speler: Kasper Dolberg. Hij maakt bij Jong Ajax zijn rentree na lang blessureleed. Later op de dag zal moeten blijken of de Deense spits direct in de basis start tegen Helmond Sport. Erik ten Hag is in elk geval blij dat hij binnenkort weer kan beschikken over Dolberg. "Gelukkig gaat het nu goed met hem", zei hij voor het weekend.

SPAL - Atalanta Bergamo (20.30 uur)

Ook dit seizoen is er weer Nederlandse inbreng bij Atalanta Bergamo. Hans Hateboer en Marten de Roon staan nog steeds onder contract bij de Italiaanse club. Tegen SPAL zullen de twee ongetwijfeld weer hun opwachting maken. Met vier punten uit drie duels bevindt Atalanta zich op de dertiende plaats in de Serie A. Dat kan beter.

Southampton - Brighton & Hove Albion (21.00 uur)

Nog meer Nederlandse inbreng vanavond. Brighton & Hove Albion is natuurlijk de club van Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Eerstgenoemde is basisspeler, Locadia heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden. Dit seizoen viel hij drie keer in, maar die ene beslissende invalbeurt heeft hij nog niet gemaakt. Wellicht dat daar vanavond verandering in komt.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong Ajax - Helmond Sport, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Southampton - Brighton, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

22.00 uur: Natafelen met Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen