Buijs realistisch na verlies tegen Ajax: "Een terechte nederlaag"

15 september 2018, 23:30

Danny Buijs was realisitsch na de 3-0 nederlaag in de Johan Cruijff ArenA zaterdagavond. De trainer van FC Groningen besefte dat meer dan een verlies er niet in zat tegen Ajax, al deed de nederlaag uiteraard wel pijn bij de oefenmeester. "Maar je moet ook reëel zijn: Ajax heeft simpelweg meer kwaliteiten", wist hij.

"In zulke wedstrijden heb je wat geluk nodig. Dat hadden we in het begin, met die afgekeurde goal. Daarna krijg je helaas een penalty tegen", wist Buijs tegenover FOX Sports. "Dan probeer je zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Dat lukt ruim een uur, toen maakte Ajax de tweede. We hebben aanvallend uiteindelijk te weinig gebracht en dan kun je concluderen dat het een terechte nederlaag was."

Hoewel Ajax wel de betere partij was, had Buijs een voor rust paar keer het gevoel dat er meer in zat dan een verlies. "We kwamen er voor de rust een paar keer gevaarlijk uit. Dan weet je dat je moet toeslaan, want je krijgt geen tien uitgespeelde kansen tegen Ajax. Je blijft lang hopen, maar na de 3-0 weet je helemaal dat het over is."

De Groningers kwamen in Amsterdam met drie centrale verdedigers voor de dag en achter die keuze stond Buijs, ondanks de nederlaag, nog steeds. Buijs: "Ze hebben zo veel kwaliteit, dan moet je sterk staan op de as. Ook als we zeven of acht punten hadden gehad, was ik hier met drie centrale verdedigers begonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen