Ten Hag content met zege, maar ziet verbeterpunten

15 september 2018, 23:17   Bijgewerkt: 16 september 2018, 08:27

Erik ten Hag was tevreden met de overwinning die Ajax zaterdagavond boekte tegen FC Groningen. De Amsterdammers wonnen met 3-0 en de coach zag goede dingen in de Johan Cruijff Arena. "We wilden de draad weer oppakken van voor de interlandbreak en dat is gelukt", sprak de tevreden oefenmeester.

Dat deed hij tijdens de persconferentie. "Het is altijd even afwachten hoe het gaat na zo'n break, maar het goede gevoel dat we hadden, hebben we weer opgepakt. Tegen een FC Groningen dat zich had aangepast en heel erg op de counter loerde", analyseerde Ten Hag. "Tot twintig meter voor het doel was het goed. Ik ben minder tevreden over het aantal mensen dat we in de zestien brachten. Hoewel Klaas-Jan Huntelaar twee keer scoorde, hadden we hem meer moeten helpen."

Ten Hag wilde dus meer mensen in het vijandelijke zestienmetergebied zien. Hoewel dat dus niet altijd goed ging, kon Huntelaar wel twee keer scoren en maakte hij zo zijn 250ste treffer. "Dat is altijd lekker voor een spits, een record breken. Sowieso staat hij er gewoon goed op", vond Ten Hag, die wel vond dat zijn ploeg het duel in Amsterdam eerder had moeten beslissen.

"De 2-0 hadden we eerder moeten maken. Dan hadden we de tegenstander kunnen breken en was de wedstrijd dood", wist de oefenmeester. Onder de streep was hij echter al met al tevreden. "De nul houden is ook belangrijk, maar ik vond dat we vaker hadden moeten scoren." Dat het net als PSV opvallend gemakkelijk ging in aanloop naar een Europees duel, verbaasde hem niet. "Feyenoord, Ajax en PSV zijn goede ploegen. De andere teams zullen in die duels een tandje moeten bijzetten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen