Real Madrid lijdt eerste puntverlies op bezoek bij Athletic Bilbao

15 september 2018, 22:28

Real Madrid heeft de eerste schade van het Primera Division-seizoen opgelopen. De ploeg van Julen Lopetegui kwam tijdens de lastige uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao niet verder dan een 1-1 gelijkspel en mocht met die uitslag niet eens klagen. Isco voorkwam met een kopbal na een uur voetballen een nederlaag, nadat Thibaut Courtois - hij kreeg ditmaal de voorkeur boven Keylor Navas - voor de rust moest vissen op een inzet van Iker Muniain.

De Belgische doelman kon overigens niet bijster veel doen aan de openingstreffer van Muniain na een half uur voetballen. Courtois kon een diepe pass niet blokkeren, waarna de aanvaller de bal simpel kon binnenlopen. De Koninklijke, met Gareth Bale en Karim Benzema in de basis evenals Luka Modric en Toni Kroos, drong vervolgens wel aan, maar heel gevaarlijk werd het amper.

De 2-0 van Athletic werd afgekeurd wegens buitenspel en dus kon Isco na goed uur een voetballen na een puike voorzet van Gareth Bale simpel de gelijkmaker binnenkoppen. Sergio Ramos schoot uit een vrije trap op het randje van het zestienmetergebied nog ruim over, maar grote uitgespeelde kansen bleven achterwege voor Lopetegui's formatie. Die kwam zelfs nog even goed weg, nadat een Real-verdediger de bal in het eigen zestienmetergebied met de hand tegen hield. De VAR vond het echter niet genoeg om in te grijpen en een penalty te geven.

Daardoor heeft Real Madrid de eerste punten van het seizoen verspeeld in La Liga en staat het voorlopig op de tweede plaats achter FC Barcelona. Met tien punten uit vier duels is de achterstand op de Catalanen wel slechts twee punten. Komende woensdag speelt Real tegen AS Roma in de groepsfase van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen