Invaller Babel scoort ook bij moeizaam winnend Besiktas

Invaller Babel scoort ook bij moeizaam winnend Besiktas

15 september 2018 – Ryan Babel heeft zaterdagavond bij Besiktas een belangrijke rol gespeeld: de aanvaller kwam in de rust binnen de lijnen voor landgenoot Jeremain Lens en schoot tien minuten voor tijd de beslissende tweede goal binnen van zijn ploeg. Even daarvoor had Pepe de score geopend tegen Yeni Malatyaspor, dat nog wel een aansluitingstreffer produceerde (2-1). Door de zege klimt Babel met zijn ploeg naar de derde plaats.

Net als bij het Nederlands elftal was Babel dus van grote waarde voor zijn ploeg, al was het ditmaal een koud kunstje. Álvaro Negredo had de bal veroverd en gaf vervolgens breed, waardoor Babel de bal binnen kon lopen tien minuten voor tijd. Zeven minuten na de rust had Pepe met een kopbal de score geopend tegen de ploeg van Mitchell Donald. De oud-Ajacied werd tien minuten voor het einde gewisseld. 

Bij de thuisploeg deed Oguzhan Özyakup negentig minuten mee en hij hield in de slotminuten goed stand met Besiktas. Guilherme maakte met enig fortuin uit de rebound nog wel de aansluitingstreffer voor de gasten, maar een punt leverde het hen niet meer op. Daardoor komt Besiktas op tien punten uit vijf duels: voorlopig goed voor de derde plaats.

gerelateerd