Debuut van Gutiérrez en zeer slap ADO bezorgt PSV monsterscore

15 september 2018, 20:31   Bijgewerkt: 15 september 2018, 20:59

PSV heeft zaterdag voor een uitstekend gevoel gezorgd richting het duel met FC Barcelona. Het had geen kind aan ADO Den Haag, dat bijzonder zwak voor de dag kwam. Goals van Hirving Lozano en Luuk de Jong zorgden al voor een comfortabele ruststand, waarna Gastón Pereiro vanaf de stip voor 0-3 zorgde. Het hoogtepunt van de avond werd echter verzorgd door debutant Erick Gutiérrez, die met een assist op Lozano en een treffer zijn eerste minuten bij PSV memorabel maakte. 

Na een opvallend kalme openingsfase werd PSV in het zadel geholpen door ADO. Lex Immers gaf een werkelijk dramatische pass achteruit, waar geen van zijn ploeggenoten op reageerde, maar waar tot zijn grote schrik Lozano wél brood in zag. De Mexicaan was vervolgens eerder bij de bal dan keeper Indy Groothuizen en prikte de bal in het doel. Er waren op het moment van de treffer nog geen twintig minuten gespeeld en dus zag PSV het scenario waarop het hoopte werkelijkheid worden. ADO had het ondertussen bijzonder lasting en kwam totaal niet aan voetballen toe.

PSV ging dus met een uitstekend gevoel aan de thee en zal op dat moment ongetwijfeld stiekem aan de Champions League zijn gaan denken. Er moest echter nog wel een tweede helft worden gespeeld waarin de Eindhovenaren de scherpte niet mochten verliezen. Tot tevredenheid van de bezoekers was ADO óók in de beginfase van de tweede helft bereid een handje te helpen. Aaron Meijers beging een oliedomme overtreding op De Jong, die niet werd waargenomen door arbiter Nijhuis, maar wel door de VAR. Nijhuis kon na het bekijken van de beelden niet anders dan naar de stip wijzen, waarna Pereiro vanaf elf meter de wedstrijd in het slot gooide.

Na de 0-5 van de debutant kon het vizier van PSV dan eindelijk echt op de Champions League, maar niet voordat ook Aziz Behich zijn debuut had gemaakt. Die zag de score vlak voor tijd nog verder oplopen, toen ook Bergwijn zijn treffer wist mee te pikken en Pereiro vanaf de stip nog zijn tweede mocht maken: 0-7. De formatie van Mark van Bommel trapt de Champions League komende dinsdag in Spanje af tegen FC Barcelona en zal naar Catalonië reizen met drie punten en behoorlijk wat zelfvertrouwen. ADO Den Haag mag bij zichzelf te rade gaan hoe het PSV zo heeft kunnen helpen en mocht met 0-7 niet eens klagen. Nick Viergever kreeg uit een corner een extreem grote kans, maar kreeg de bal naast. Werk aan de winkel in de Hofstad.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 4; Giovanni Troupée 4, Tom Beugelsdijk 4 (64. Nick Kuipers 4.5), Wilfried Kanon 4, Aaron Meijers 4 (56. Bas Kuipers 5); Lex Immers 4, Dion Malone 5, Abdenasser El Khayati 5.5; Sheraldo Becker 5, Tomás Necid 4, Elson Hooi 5 (76. Melvyn Lorenzen -)

PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 6.5 (79. Aziz Behich -), Daniel Schwaab 6.5, Nick Viergever 6.5, Angeliño 7.5; Pablo Rosario 6.5 (70. Erick Gutierrez 9), Gastón Pereiro 7.5, Jorrit Hendrix 8; Hirving Lozano 8 (76. Donyell Malen -), Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 6.5

Man of the Match: Erick Gutiérrez

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen