VVV zet uitreeks voort met zege op De Vijverberg

VVV zet uitreeks voort met zege op De Vijverberg

15 september 2018 – Zonder echt groots te spelen en veel moeite te hoeven doen heeft VVV-Venlo zaterdagavond in Doetinchem met 1-2 gewonnen van De Graafschap. De Limburgers hadden na een half uur al twee goals gemaakt tegen de Superboeren, die vooral voor rust teleurstelden en aanvallend geen vuist konden maken. De aansluitingstreffer van invaller Delano Burgzorg kwam te laat, al ontsnapte VVV in blessuretijd nog toen Burgzorg de paal raakte.

Voor de interlandbreak had VVV twee keer thuis gespeeld en twee keer uit, in de eigen Koel werd slechts één punt gepakt en op vreemde bodem al vier. Zo werd thuis verloren van Ajax en uit gewonnen bij Willem II en gelijkgespeeld bij FC Utrecht. Met deze prestaties zette VV de trend van vorig seizoen door, want buitenshuis presteerde het team van Maurice Steijn in 2017/2018 beter dan voor eigen publiek.

Dit keer was De Graafschap de tegenstander, dat de competitie was begonnen met een overwinning op Feyenoord. Voor eigen publiek hoopten de Superboeren na de nederlaag tegen FC Groningen weer eens te gaan winnen, maar VVV had binnen zes minuten die opgave al een stuk zwaarder gemaakt. Tino Susic werd door Ralf Seuntjens keurig aangespeeld en de middenvelder krulde de bal daarna eenvoudig langs Hidde Jurjus: 0-1. 


De vroege voorsprong was een voorbode voor wat komen ging: VVV bleek tijdens de eerste helft veel beter en kwam na een half uur verdiend op 0-2. Seuntjens had direct na de 0-1 de score al kunnen verdubbelen, die eer ging echter naar aanvoerder Danny Post. Nieuweling Peniel Mlapa legde klaar voor de captain, die vanaf randje strafschopgebied het doel vond. Jurjus zag er daarbij niet helemaal goed uit.

De Graafschap stelde er bar weinig tegenover, tot onvrede van het publiek. Dat liet zich horen via fluitconcerten wanneer er weer eens geen risico werd genomen of een pass zomaar over de zijlijn ging. Alleen vlak voor rust veerden de fans van De Graafschap even op, de voorzet van Leeroy Owusu belandde tegen de binnenkant van de paal.


Om na de pauze meer te forceren, wisselde Henk de Jong in de rust twee keer. Veel brachten de twee nieuwe namen niet teweeg, behalve dat De Graafschap met iets meer lef vooruit ging voetballen. VVV zag het allemaal rustig aan en had niets te duchten van de tegenstander. Zolang De Graafschap er niet in slaagde voor om de aansluitingstreffer te maken, was er voor de Venlonaren niks aan de hand.

De 1-2 leek er niet meer in te zitten, totdat invaller Burgzorg uit het niets raak kopte in minuut 88. Hierdoor werd het toch nog even spannend, want met vier minuten blessuretijd was er nog genoeg mogelijk voor De Graafschap. De supporters die al op weg waren naar de uitgang mochten nog bijna juichen ook, maar opnieuw had De Graafschap pech toen de inzet van Burgzorg de lat raakte. VVV overleefde en keerde toch met een verdiende zege huiswaarts.

Opstellingen en beoordelingen:

De Graafschap: Hidde Jurjus 5, Myenty Abena 4.5, Sven Nieuwpoort 4, Bart Straalman 4, Leeroy Owusu 5, Jordi Tutuarima 5 (46. Robert Klaasen 5), Frank Olijve 5, Stef Nijland 4 (46. Youssef El Jebli 5.5), Daryl van Mieghem 5.5, Jordy Thomassen 5 (70. Delano Burgzorg 6), Fabian Serrarens 5.5.

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 5, Moreno Rutten 5.5, Jerold Promes 6.5, Nils Röseler 6, Roel Janssen 6, Tino-Sven Susic 7, Danny Post 7, Ralf Seuntjens 6.5, Johnatan Opoku 5.5 (90+2. Chris Kum -), Peniel Mlapa 6 (76. Patrick Joosten -), Jay-Roy Grot 5.5 (64. Peter van Ooijen 5).

Man of the match: Tino-Sven Susic

gerelateerd