Bizot wilde altijd al naar AZ: "Altijd gezegd tegen mijn vrouw"

15 september 2018, 16:16

Marco Bizot heeft altijd een zwak voor AZ gehad. Dat onthult de huidige doelman van de Alkmaarders op de website van de club. De doelman werd twee seizoenen geleden van KRC Genk overgenomen en tijdens zijn tijd in België hielt hij AZ al in de gaten. "Dat is puur omdat ik AZ beschouw als een topclub in Nederland."

De 27-jarige kwam eerder uit voor Ajax, Cambuur Leeuwarden en FC Groningen. Daar viel hij dermate op dat het Belgische Genk de Nederlander wilde hebben. Eigenlijk ambieerde Bizot een langdurige carrière in het buitenland. "Vanwege het avontuur", vertelt Bizot op de website van AZ. "Maar ook omdat ik er van houd om andere culturen te leren kennen en andere steden te ontdekken."

Toch is Bizot sinds enkele jaren zielsgelukkig in Alkmaar. Zelfs toen hij in Genk onder de lat stond, hield hij de verrichtingen van AZ nauw in de gaten. "Ik heb altijd gezegd tegen mijn vrouw en zaakwaarnemer: 'Op het moment dat AZ komt, dan ga ik daarvoor.' Dat had ik alleen bij AZ. Dat is puur omdat ik AZ beschouw als een topclub in Nederland, maar ook omdat het een fijne, stabiele en familiaire club is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen