Heerenveen-middenvelder Bruijn wacht op doorbraak in Friesland

15 september 2018, 11:08

Voor SC Heerenveen-middenvelder Jordy Bruijn was het deze zomer wikken en wegen. De middenvelder klopt steeds nadrukkelijker op de deur bij de Friezen, maar het is wachten op zijn echte doorbraak. Bruijn overwoog deze zomer een stapje terug te doen om zo meer perspectief op speeltijd te hebben, maar bleef uiteindelijk in Friesland.

Er was interesse uit binnen- en buiteland voor de 22-jarige middenvelder. Uiteindelijk hoefde Bruijn de keuze niet te maken. Heerenveen liet hem simpelweg niet gaan. "Daaruit sprak vertrouwen", laat Bruijn in gesprek met de Leeuwarder Courant weten. "Ik ontwikkel me hier nog steeds. En wie zegt dat ik ergens anders wél had gespeeld? Ik was daar binnengekomen als een speler van Jong Heerenveen. Het is beter als je binnenkomt met vijftien Eredivisie-wedstrijden achter je naam."

Bruijn kwam ruim drie jaar geleden over van Ajax. Hij voetbalde vanaf zijn zesde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar speelde slechts één competitieduel voor Jong Ajax. "Ik kwam naar Heerenveen met het idee: het kost tijd voordat ik in het eerste elftal speel. Afgelopen seizoen maakte ik onder Jurgen Streppel de stap naar de selectie."

De concurrentie is dit seizoen stevig in Friesland. Bruijn baalde toen Heerenveen met Rodney Kongolo en Ben Rienstra twee extra middenvelders haalde. "Mijn eerste reactie was: waarom nu nóg een extra speler erbij? Het middenveld is overvol, zeker als Stijn Schaars straks ook weer fit is. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als ik de kans krijg. Dat is het enige wat ik kan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen