Özbiliz en Anita herenigd: "Voelt nieuw, maar toch vertrouwd"

15 september 2018, 09:29

Aras Özbiliz en Vurnon Anita staan bij Willem II na jaren weer samen op het veld. De twee speelden veel samen in de jeugd van Ajax en pakten in 2011 en 2012 met het eerste elftal de landstitel. Daarna bewandelden ze beiden hun eigen weg. Die wegen komen dit seizoen dus weer samen in Tilburg.

"Het voelt nieuw en toch vertrouwd", aldus Anita over de hereniging in gesprek met de NOS. Na het avontuur in Amsterdam ging Özbiliz naar Kuban Krasnodar en verkaste Anita naar Newcastle United. Toch hielden de twee contact. Zo kreeg Özbiliz een appje van zijn oud-teamgenoot toen hij bij Willem II tekende. De aanvaller vroeg zich af waarom Anita niet ook naar Tilburg kwam. Zo ging het balletje rollen. "En nu ben ik hier, daar ben ik dankbaar voor", aldus Anita.

Als een stap terug zien de twee hun nieuwe uitdaging absoluut niet. "Als liefhebber wil ik spelen en dan ga je om je heen kijken. Ik heb het hoogste niveau meegemaakt en moet nu veel spelen, aan mezelf werken en dan zien we het wel", aldus Anita. Özbiliz vervolgt. "Als ik hier wél kan spelen, dan is dat geen stap terug. Als je speelt is het buitenland leuk, maar als je niet speelt wordt het mentaal moeilijk. Dan is de keuze snel gemaakt."

Beide spelers worden dit seizoen door de Tilburgers gehuurd. Özbiliz kwam over van Besiktas, Anita ruilde Leeds United in voor de Tilburgers. Willem II ontvangt zaterdagavond Excelsior in eigen huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen