Griekse bond benaderde de in Athene geboren Sierhuis

15 september 2018, 09:22   Bijgewerkt: 15 september 2018, 10:05

Het lijkt erop dat Kaj Sierhuis en Ajax binnenkort de samenwerking verlengen. De twintigjarige spits staat volgens De Telegraaf op het punt om een nieuw contract te tekenen. Gaat de deal door, dan ligt de jonge aanvaller tot de zomer van 2021 vast in Amsterdam.

Sierhuis is op dit moment de derde spits bij Ajax. Klaas-Jan Huntelaar en de van een blessure terugkerende Kasper Dolberg staan hoger in de pikorde bij trainer Erik ten Hag. "Het uiteindelijke doel is om vaste spits van Ajax 1 te worden", zegt Sierhuis tegen het dagblad. "Ik moet me gewoon elke dag doorontwikkelen, alles geven en zorgen dat ik er sta als ik de kans krijg."

Sierhuis werd geboren in Athene. Daar heeft hij de eerste drie en een half jaar van zijn leven gewoond. De Griekse bond weet dat ook. "Ik ben gevraagd om voor Griekenland uit te komen, omdat ik daar geboren ben", verklapt de spits. "Als ik in aanmerking kom voor het Nederlands elftal, dan is er geen enkele discussie en kies ik daarvoor. Anders is Griekenland misschien een mooie kans om toch internationale topwedstrijden te spelen en eens een EK te halen."

Sierhuis speelde tot nu toe 34 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan het gros bij de beloften. In de hoofdmacht mocht hij twee keer opdraven in de Eredivisie en eenmaal in de Champions League-kwalificatie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen