De Ligt is een blije aanvoerder: "Het bevalt me prima"

15 september 2018, 08:30   Bijgewerkt: 15 september 2018, 09:01

Matthijs de Ligt is een van de jongste spelers in de Ajax-selectie, maar draagt dit seizoen toch de aanvoerdersband. In gesprek met De Volkskrant kijkt hij terug op zijn eerste weken als aanvoerder van de hoofdmacht van de Amsterdammers.

"Het aanvoerderschap bevalt me prima", aldus de international. "Je hebt verantwoordelijkheid en ik vind het leuk om die te nemen. Hoewel ik nog jong ben, word ik geaccepteerd door de groep. Iedereen heeft zijn woordje klaar, het is niet dat ik het meeste praat. Wel moet ik meer interviews doen. Dat vind ik niet het leukste, maar het hoort erbij."

De aanvoerdersband brengt voor De Ligt wél meer druk mee. "Maar die leg ik mezelf ook op. Ik wil en moet een voorbeeld zijn voor andere spelers. De ploeg aansturen, beter maken. Je moet je verantwoordelijkheden nemen voor bepaalde taken en erop toezien dat anderen dat ook doen. Daardoor word je sneller volwassen."

Met de tiener als aanvoerder kent Ajax tot nu toe een prima start van de competitie. In de competitie werden alleen tegen Heracles Almelo twee punten verspeeld. Komende week start de Amsterdamse formatie aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Zaterdagavond speelt Ajax in eigen huis tegen FC Groningen.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen