Rotterdammer Rodrigues helpt Gala aan winst in topper

14 september 2018, 22:09

Dankzij twee goals van Kaapverdisch international Garry Rodrigues heeft Galatasaray de Turkse topper tegen koploper Kasimpasa gewonnen. De Rotterdammer maakte na rust in korte tijd twee doelpunten en had daarmee een groot aandeel in de 4-1 overwinning van Gala, dat door de overwinning op gelijke hoogte komt met Kasimpasa.

Voorafgaand aan het duel stond Galatasaray op negen punten uit vier duels, terwijl de gasten nog foutloos waren.  Garry Rodrigues stond in de basis bij de thuisploeg. De 27-jarige Rotterdammer, sinds een jaar of vijf international van Kaapverdië, is bezig aan zijn derde seizoen bij de Turken en uitgerekend in deze topper speelde de vleugelspeler misschien wel zijn beste wedstrijd in het shirt van de Turkse topclub.

Nadat de Zwitser Eren Derdiyok tien minuten na rust de gastheren op voorsprong schoot, was het de beurt aan de oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Dordrecht. Binnen zeven minuten scoorde Rodrigues tweemaal en besliste hij de topper. Via een pingel van Mbaye Diagne en een treffer van Serdar Aziz eindigde het in 4-1.

Door de overwinning staan Galatasaray en Kasimpasa na vijf wedstrijd allebei op twaalf punten. De twee clubs delen in ieder geval voor even de koppositie, al kan Istanbul Basaksehir later dit weekend nog op gelijke hoogte komen als het ook wint.