Vrouwen: Twente verliest, Heerenveen en PSV halen uit

Vrouwen: Twente verliest, Heerenveen en PSV halen uit

14 september 2018 – FC Twente heeft de tweede wedstrijd van het Eredivisie-seizoen voor vrouwen verloren. De Tukkers, die vorig seizoen als tweede eindigden, kwamen op bezoek bij PEC Zwolle van een koude kermis thuis: 4-2. PSV pakte dankzij een 5-0 overwinning op VV Alkmaar de eerste punten, terwijl Heerenveen de eerste wedstrijd van het seizoen met dikke cijfers won van Achilles '29. PEC Zwolle – FC Twente: 4-2
De Tukkers eindigden vorig seizoen als tweede achter kampioen Ajax en begonnen het seizoen uitstekend met een overwinning op PSV. Tegen PEC Zwolle ging het beduidend minder. Na zeven minuten keek Twente tegen een achterstand op na een benutte strafschop van Babiche Roof. Nog voor de rust was de achterstand omgedraaid in een 1-2 voorsprong dankzij goals van Myrthe Moorrees en Sisca Folkertsma. Na rust ging het mis voor Twente, want halverwege de tweede helft kopte Bonita Theunissen de Zwollenaren langszij en vervolgens pegelde Maud Asbroek en schoot Roof de gastvrouwen van PEC naar de overwinning. Het bleek voor de thuisploeg genoeg voor het eerste punten, terwijl de Tukkers voor het eerst averij oplopen. 

PSV – VV Alkmaar: 5-0
PSV poetste de 1-0 nederlaag van de eerste speelronde tegen FC Twente met verve weg. Het matige VV Alkmaar had in Eindhoven helemaal niets te vertellen. Al na vier minuten opende Kayleigh van Dooren de score voor PSV. De gasten uit Alkmaar hielden vervolgens lang de schade beperkt, maar in slotfase liep de score nog hoog op. Onder meer dankzij treffers van Katja Snoeijs en Aline Zeler eindigde het op De Herdgang in 5-0.

Achilles '29 – Heerenveen: 2-6
Een razendsnelle hattrick van Fenna Kalma zorgde ervoor dat Heerenveen na twintig minuten de buit al binnen had. De Friezen stonden na nog geen kwart wedstrijd met 0-4, omdat ook Tiny Hoekstra een goal meepikte. Achilles deed zo nu en dan wel iets terug, maar kon niet voorkomen dat Nathalie van den Heuvel en Quinty Sabajo voor een half dozijn aan Friese treffers zorgde. De twee tegentreffers van Achilles waren slechts voor de statistieken: 2-6.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021