DFB en FIFA in onmin na bezoek Infantino aan Erdogan

14 september 2018, 20:50

De Duitse voetbalbond DFB vreest inmenging van de FIFA bij de toewijzing van het EK 2024. Duitsland is samen met Turkije in de race voor de organisatie van het EK in 2024, maar onze oosterburen vrezen dat het een eerder bezoek van FIFA-baas Gianni Infantino aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan van invloed is op de uitslag.

Een verzoek van 'neutraliteit van de DFB-voorzitter Reinhard Grindel is echter in het verkeerde keelgat geschoten bij de wereldvoetbalbond. Dat meldt Der Spiegel tenminste. Volgens het Duitse medium heeft DFB-preses Grindel aan FIFA-voorzitter Infantino verzocht om zich neutraal op de stellen. Het Duitse kamp is bang dat het bezoek van Infantino aan president Erdogan van invloed is op de uiteindelijke uitslag.

Over twee weken wordt bekendgemaakt welk land het EK krijgt toegewezen. Na uitgelekte mails blijkt dat de Duitsers niet zeker weten of de uitslag eerlijk verloopt. De baas van de FIFA prees tijdens dat bezoek de Turkse kandidatuur voor het EK.

Naar verluid reageerde Infantino 'verrast en teleurgesteld' op de brief van Grindel: "Voor men zo'n brief stuurt, zou ik het persoonlijk passender vinden om in een rechtstreekse discussie te weten te komen wat er werkelijk is gebeurd om te voorkomen dat men zich alleen op verwijten uit de media baseert'.'

Op 27 september wordt duidelijk welk land het EK over acht jaar mag organiseren. Infantino is overigens niet één van de 17 UEFA-kiesmannen die eind deze maand bepalen wie het EK mag organiseren, maar als FIFA-baas heeft hij natuurlijk veel invloed.

?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen