AZ met Maher tegen Feyenoord, Boadu blijft eerste spits

14 september 2018, 15:30

Dé topper van de vijfde speelronde van de Eredivisie is AZ tegen Feyenoord. John van den Brom heeft gedurende de interlandperiode uitgekeken naar de ontmoeting tussen de nummers drie en vier van de ranglijst. AZ ging in de laatste speelronde onderuit tegen Heracles Almelo (3-2) en zakte zodoende terug uit de top drie, wat Van den Brom nog dwars zit.

Tegen Feyenoord krijgt AZ de kans om zich sportief te revancheren voor de eerste nederlaag van het seizoen. "Feyenoord is er goed in om toe te slaan bij fouten van de tegenstander. Ze zakken in en laten ons komen. Dus wij zullen zondag het spel moeten maken en veel de bal hebben", blikt Van den Brom op de clubsite vooruit op de kraker. De trainer zag Feyenoord moeizaam aan het seizoen beginnen. "Maar ze hebben zich snel herpakt. Het zit nu allemaal redelijk stabiel in elkaar. Het enige vraagteken is wie er links voorin gaat spelen."

Net als in de vorige wedstrijden zal niet Bjørn Johnsen, maar Myron Boadu in de spits staan. "Myron Boadu doet het goed, die laat ik nu staan. Hij heeft veel dreiging, is fysiek sterk, heeft snelheid én maakt goals. Er is dus geen aanleiding om daar verandering in aan te brengen." De zeventienjarige aanvaller staat op drie doelpunten uit vier wedstrijden.

Maher

Adam Maher kan tegen Feyenoord zijn rentree maken in het AZ-shirt. Van den Brom neemt hem namelijk op in zijn wedstrijdselectie. "Adam heeft veel trainingsminuten gemaakt", zegt Van den Brom. "Maar hij heeft weinig wedstrijdminuten in de benen. Zondag zit hij wél bij de wedstrijdselectie, daar is hij goed genoeg voor."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen