Van Bommel kan beschikken over Behich, Gutiérrez én Ramselaar

14 september 2018, 15:11

Mark van Bommel kan aanwinsten Aziz Behich en Érick Gutiérrez meteen inzetten voor het eerste duel van PSV na de interlandperiode. De oefenmeester vindt dat beide aanwinsten er fysiek goed opstaan en is tevreden over hun eerste weken in Eindhoven. Verder ging de coach in op de wachtende confrontatie met FC Barcelona én op de situatie van Bart Ramselaar.

"Ik ben zeer tevreden over Aziz Behich en Erick Gutierrez. Ik ben blij dat ze erbij zijn", aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie. "Het zijn goede spelers en goede spelers zijn direct inpasbaar." Hoe anders was dat bij Maximiliano Romero, die tegen ADO Den Haag in de Eredivisie nog altijd niet beschikbaar is. Ook de langdurig geblesseerde Ryan Thomas is logischerwijs niet van de partij.

Verder beschikt Van Bommel over een fitte selectie. Toch gaat de coach niet per se rouleren en is hij ook nog niet bezig met de ontmoeting van aanstaande dinsdag in Catalonië. "De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Dat weet iedereen. Na zo'n interlandperiode is het direct richten op de volgende wedstrijd", aldus Van Bommel, die ADO Den Haag een goede, ervaren ploeg vindt.

"Meer ervaren dan wij. Een ploeg met goede spelers, aanvallende backs en een ploeg die opportunistisch kan spelen", waarschuwt de coach over de ontmoeting van zaterdagavond. Bij dat duel is Bart Ramselaar óók gewoon van de partij, ondanks dat de middenvelder met Jong PSV meespeelt tegen NEC. In zekere zin is dat een noodzakelijk kwaad.

{image[328451][right-half][]}Ramselaar 

"Bart is een speler die wedstrijdminuten nodig heeft. Vanavond speelt Jong PSV een heel goede wedstrijd bij NEC. Daar kan hij minuten maken op een goed niveau. En tegen ADO zit hij gewoon bij de selectie", aldus Van Bommel. Andersom mag sinds dit seizoen niet meer: als iemand in het weekend minuten maakt in de hoofdmacht, mag hij maandags niet meer bij de beloftenploeg voetballen.

Lees ook: Groenendijk over PSV: "We weten dat we hier een kans hebben"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen