Mourinho houdt monoloog na kritiek op speeltijd Rashford

14 september 2018, 13:41

José Mourinho heeft vrijdag in een persconferentie uitgehaald naar Engelse media. De trainer van Manchester United is het oneens met de kritiek die hij krijgt over de speeltijd die hij Marcus Rashford geeft. De kritiek is ongefundeerd, meent Mourinho.

"Er zijn mensen die wakker worden en op dat moment direct aan José Mourinho en Manchester United denken. Ik heb medelijden met hen. In het leven zijn veel meer interessante dingen om over te praten", begint de Portugese oefenmeester. Rashford pakte in de laatste speelronde tegen Burnley (0-2 voor United) een rode kaart en is tegen Watford geschorst. "Zondag zal ik worden bekritiseerd omdat hij niet speelt, maar dat is mijn schuld niet."

Om te laten zien dat Rashford voldoende speeltijd onder hem krijgt, somt Mourinho een aantal statistieken op. "In het seizoen 2016/2017 speelde hij 32 wedstrijden in de Premier League, elf Europa League-duels inclusief de finale, drie wedstrijden in de FA Cup, zes keer in League Cup inclusief de finale en de Community Shield. Hij speelde in totaal 53 keer. Als je kijkt naar het aantal minuten, dan komt hij uit op 3.068 minuten. Deel je dat door negentig, dan kom je uit op 34,2 volledige wedstrijden in het seizoen 2016/2017."

Mourinho gaat verder. "In het seizoen 2017/2018 speelde hij 35 wedstrijden in de Premier League, acht in de Champions League, vijf in de FA Cup inclusief de finale, drie League Cup-duels en de UEFA Super Cup. Hij speelde een totaal van 52 wedstrijden waarin hij 2.676 minuten aan spelen toekwam, ofwel 29,7 volledige wedstrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen