Forse tegenvaller voor Vitesse: Musonda maanden 'out'

14 september 2018, 10:58   Bijgewerkt: 14 september 2018, 12:13

Een forse domper voor Vitesse: de sensationele last-minute aanwinst Charly Musonda staat maanden langs de kant. De jonge Belg viel in het oefenduel van de Arnhemmers uit met een zware blessure en blijkt na nader onderzoek maanden uit de roulatie te zijn met een zware kniekwetsuur. Hij gaat zodoende bij Chelsea revalideren om zo spoedig mogeljk weer fit te worden. 

Dat meldt De Gelderlander. "We hadden er een echte versterking bij. Dit is voor Charly en Vitesse zeer teleurstellend", baalt trainer Leonid Slutsky over de blessure. Tegen Royal Antwerp, zijn allereerste en tevens nog officieuze optreden, viel hij uit met op het oog een scheenbeenblessure, maar de kwetsuur bleek toch in de knieholte te zitten.

Om zo snel mogelijk weer inzetbaar te zijn, meldt hij zich dus in Engeland om te revalideren. Chelsea denkt dat het herstel enkele maanden gaat duren, dus voorlopig zien we het grote talent niet in de Eredivisie in actie. Zonde, want de komst van Musonda – elf minuten voor de transferdeadline afgerond – was een flinke stunt. "De Eredivisie is een goede competitie, met aanvallend voetbal. Ik hoop me bij Vitesse verder te ontwikkelen", liet hij destijds weten. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen