'Lage' FIFA-rating Cruijff: "Ik weet niet of ze het zullen aanpassen"

14 september 2018, 09:32

De release van FIFA 19 komt steeds dichterbij. Gamers zullen in de nieuwe FIFA-game voor de eerste keer kunnen spelen met Johan Cruijff, die is toegevoegd als 'Icon'. Hoewel liefhebbers ernaar uitkijken om met de legendarische nummer 14 te spelen, is niet iedereen blij met de rating die hij gekregen heeft.

Ieder 'Icon' heeft drie versies: de speler aan het begin van de carrière, aan het einde van de carrière en op de top van zijn kunnen. De beste versie van Cruijf heeft een rating gekregen van 94, wat hoog is voor FIFA-begrippen. Het is echter wel een aantal punten lager dan Maradona (97) en Pelé (98).

World Of Cruijff, dat is betrokken bij het koesteren van het nalatenschap van de voetballegende, stemde onlangs in met het verzoek om Cruijff in de nieuwe FIFA-game te verwerken. Directeur Carole Thate is blij dat de jongere generatie meer te weten komt over Cruijff. "Ons doel is vooral dat de nieuwe generatie fans meer over hem te weten willen komen en over wat hij voor het voetbal heeft betekend, zowel binnen als buiten de lijnen. Er staan continu nieuwe sterren op in het voetbal. Johan moet daarin mee", zegt ze tegen Voetbal International.

Thate denkt wel dat Cruijff een hogere rating verdient. "Die rating is een hot item geworden. Ook wij vinden de rating lager dan wij hadden verwacht. Wij dachten dat Johan dichter tegen Pelé en Maradona zou zitten", vertelt ze. "Het voetbal van Cruijff moet nauwkeurig worden vertegenwoordigd. Dus dat benadruk je, en vervolgens geef je de kenmerken van Johan Cruijff weer. Cruijff Football weet alles van die voetbalvisie. Zij zijn daar nauw bij betrokken geweest. Maar ja, je kunt dat bij de makers van het spel niet van tevoren vastleggen. Op de rating hebben wij geen invloed."

Het is niet ondenkbaar dat de rating van Cruijff nog naar boven wordt bijgesteld. "De maker wordt nu door veel mensen over die rating aangesproken. Ik weet niet of ze het zullen aanpassen, maar Johan verdient het goed te worden vertegenwoordigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen