FIFA noemt verhuurbeperking, Eredivisie-clubs niet in paniek

14 september 2018, 08:09

De FIFA heeft plannen om het aantal spelers dat verhuurd mag worden per club, flink te beperken. De wereldvoetbalbond wil zodoende af van het volgens hen 'veredelde mensenhandel', zoals Gianni Infantino het noemde. Er moet een einde komen aan de uitpuilende selecties van de absolute topclubs. Maar wat zou dat betekenen voor het Nederlandse voetbal?

 

Volgens het Algemeen Dagblad valt de schade zoals de plannen nu zijn wel te overzien, omdat clubs voetballers tot hun 21 jaar – mits homegrown spelers – onbeperkt mogen blijven uitlenen. Clubs als Vitesse en NAC Breda, met veel huurlingen uit Engeland in de selectie, maken zich daarom nog lang geen zorgen.

"We praten er open over met Manchester City. Het is echter nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Mocht er veel veranderen dan ontstaan er vast wel weer nieuwe mogelijkheden", aldus NAC's algemeen directeur Justin Goetzee. Ook in Arnhem is de paniek niet groot, omdat Vitesse vooral jeugdspelers huurt van Chelsea.

"En die limiet geldt niet voor jeugdspelers", aldus Joost de Wit. "Bij ons gaat het dus om een enkeling, waarop wel de nieuwe regels van toepassing zijn. Zoals vorig jaar Matt Miazga en nu Eduardo." Ook Charly Musonda is bijvoorbeeld een zogenoemde 'homegrown player', al is het even de vraag of hij veel in actie kan komen dit seizoen. De Belg werd in de oefenwedstrijd hard geraakt op zijn scheenbeen waarna hij vroegtijdig de strijd moest staken. Na een diagnose van de technische staf van Vitesse is Musonda naar Chelsea teruggekeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen