Groningen neemt klein risico met tekort van drie miljoen

14 september 2018, 07:42   Bijgewerkt: 14 september 2018, 08:38

FC Groningen is het nieuwe seizoen niet alleen sportief matig begonnen, ook financieel heeft de club een tekort van drie miljoen euro. Om zwarte cijfers te draaien, moet er dus verkocht worden aan andere clubs, al zou het eigen vermogen van vijf miljoen euro aangesproken kunnen worden. Hans Nijland maakt zich vooralsnog geen zorgen, omdat de risico's van deze 'gok' slechts beperkt zijn. "Als je kijkt naar de afgelopen tien jaar, dan scoren wij een netto transferresultaat van gemiddeld vier miljoen euro per jaar."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. "Het is dus een geruststellende gedachte dat we dit resultaat over een langere periode hebben gerealiseerd. Ik denk dat we kunnen zeggen dat we het trucje van transfers redelijk beheersen", legt hij uit. Bovendien was het een bewuste keuze om dit jaar níet te bezuinigen op het spelersbudget.

"We laten het spelersbudget in tact met maar één doel: presteren op de grasmat. Want als je presteert op het veld, dan kom je in de positieve flow. Dan verkoop je meer seizoenkaarten, komen er meer incidentele toeschouwers naar het stadion, krijg je meer sponsoren en het allerbelangrijkste: dan komen er weer meer tv-opbrengsten", aldus Nijland. "Daarnaast wordt in dat geval ook de transferwaarde hoger. Immers, als je beter presteert dan worden spelers beter en meer waard."

Zeker is dat FC Groningen wel bepaalde risico neemt. "Het is voor de directie voortdurend zoeken naar het nemen van verantwoord bedrijfsrisico, een stukje opportunisme met als doel om te presteren op de grasmat, zonder dat je de continuïteit van de club in gevaar brengt. Dat is balanceren op een koordje", weet hij. Al is het geen reden om deze winter of zomer spelers onder de verkoopprijs te laten gaan. Vooralsnog vallen de resultaten van de ploeg van Danny Buijs enigszins tegen, met slechts drie punten uit vier duels. Met Ajax, AZ en FC Utrecht wacht bovendien een zwaar programma in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen