Stegeman blijft rustig: "We moeten nog veel stappen maken"

Stegeman blijft rustig: "We moeten nog veel stappen maken"

13 september 2018 – John Stegeman had zich bij Go Ahead Eagles geen betere start kunnen wensen. De nieuwe hoofdtrainer won met zijn manschappen de eerste vier wedstrijden in de Eerste Divisie, waardoor het team de bovenste plaats bezet. De coach hecht daar echter nog niet teveel waarde aan.Vrijdag gaat Go Ahead op bezoek bij Jong AZ. Dat team staat na vier duels pas op één punt. "Voor morgen ben ik natuurlijk bovenal benieuwd naar mijn eigen ploeg", zegt Stegeman op de clubwebsite. "We hebben nu twee keer thuis en twee keer uit gespeeld. Met name in de uitwedstrijden hebben we ook veel mindere fases gehad. Als team moeten we sowieso nog veel stappen maken. We hebben de ultieme wedstrijd absoluut nog niet gespeeld. Daarvoor zijn we ook te kort bij elkaar. We zijn nog in opbouw."

Wat opvalt, is dat Go Ahead elke wedstrijd, op de eenmalige schorsing van Julian Lelieveld na, met dezelfde ploeg speelt. "Hoe vaker je samen speelt, hoe beter de samenwerking wordt", zegt Stegeman. "Maar dat betekent niet dat je altijd maar in dezelfde opstelling moet spelen. Wissels kunnen tegen de basiself aanschurken, en ook basisspelers mogen niet verslappen."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021