Spoorboekje: Willems en De Guzmán tegen Borussia Dortmund

14 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 13 september 2018, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 14 september.

Nieuws

Duidelijkheid over politiestaking

Er zal vandaag meer duidelijkheid komen over wat de landelijke politiestaking dit weekend betekent voor het Nederlandse profvoetbal. Over de Eredivisie werd de afgelopen dagen al veel duidelijk, maar achter de nodige Eerste Divisie-duels staan nog vraagtekens. Slechts twee Eerste Divisie-wedstrijden gaan vanavond sowieso door. Hoe dan ook zal er vandaag duidelijkheid komen.

Wedstrijden

FC Dordrecht - FC Twente (20.00 uur)

In Enschede daalt het besef in dat het behoorlijk lastig wordt om in één seizoen terug te keren naar de Eredivisie. FC Twente ging in de vorige speelronde verrassend onderuit tegen TOP Oss (1-2), waardoor het gat met koploper Go Ahead Eagles al vijf punten is. De Tukkers kunnen zich in en tegen Dordrecht revancheren voor de pijnlijke nederlaag in de Grolsch Veste. Het is natuurlijk nog wel de vraag of de wedstrijd aan De Krommedijk daadwerkelijk doorgaat. Rond 13:00 komt daar meer duidelijkheid over.

Jong AZ - Go Ahead Eagles (20.00 uur)

Go Ahead Eagles is op dit moment de te kloppen club in de Eerste Divisie. De club uit Deventer werd voorafgaand aan het seizoen als één van de outsiders voor de titel beschouwd, maar lijkt die rol te ontgroeien. Met twaalf punten uit vier wedstrijden loopt het op rolletjes bij de ploeg van John Stegeman. Go Ahead moet vanavond de volgende drie punten bijschrijven, want Jong AZ is bepaald geen hoogvlieger in de Eerste Divisie.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt (20.30 uur)

Het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems en Jonathan de Guzmán speelt vanavond de zware uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het is nog maar de vraag of er überhaupt een Nederlander in actie komt in het Signal Iduna Park. Willems pakte in de afgelopen speelronde een rode kaart en is geschorst. De Guzmán is geen basisspeler, dus krijgt de Duitse ontmoeting mogelijk geen Nederlands tintje.

Voetbal op tv

20.00 uur: Keuken Kampioen Divisie Live, FOX Sports 1, schakelprogramma Eerste Divisie

20.00 uur: FC Dordrecht – FC Twente, FOX Sports 2, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: NEC – Jong PSV, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Club Brugge – Lokeren, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van Jupiler Pro League-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen