Van Persie Speler van de Maand, Bergwijn krijgt talentenprijs

13 september 2018, 15:59

De Eredivisie heeft donderdag de eerste prijzen van het nieuwe seizoen vergeven. Robin van Persie is uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus, terwijl Steven Bergwijn met de talentenprijs aan de haal is gegaan. De Eredivisie baseert de rangschikking op statistieken van Opta en maakt net als vorig seizoen elke keer een Speler van de Maand bekend.

De 35-jarige Van Persie scoorde vier keer in de maand augustus en had daar bijzonder weinig pogingen voor nodig. Vier van zijn vijf schoten verdwenen in het doel. Van Persie leverde ook nog een assist, waardoor de routinier bij veertig procent van de doelpunten van Feyenoord in augustus direct betrokken was. Ajacied Hakim Ziyech was ook kanshebber voor de ereprijs, maar kon niet op tegen Van Persie.

De prijs voor Talent van de Maand is donderdag overhandigd aan Steven Bergwijn. De buitenspeler van PSV scoorde drie keer uit tien schoten en noteerde liefst zestien succesvolle dribbels. Hij bleef Matthijs de Ligt (Ajax) en Teun Koopmeiners (AZ) voor. Voor de talentenonderscheiding maken alleen spelers kans die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

 

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen